Competitie: Champions League
Speeldag: Tweede voorronde (Terug)
Allbäck brengt Kopenhagen naar Europa
viki meeuwis

Vanavond vond de terugwedstrijd in de tweede voorronde van de Champions League plaats. Voor FC Kopenhagen was dit een belangrijke wedstrijd. De Deense landskampioen is het nieuwe seizoen in de SAS-Ligaen aarzelend begonnnen en het was dus afwachten wat de wedstrijd tegen Beitar Jerusalem zou brengen.

In de eerste wedstrijd had FC Kopenhagen nipt gewonnen van Beitar Jerusalem. Het moest dus vanavond uit winnen om zeker te zijn van een ticket voor de groepsfase. Kopenhagen trok naar Israel en wist een gelijkspel te bemachtigen. Dat was uiteindelijk genoeg om zeker te zijn van de volgende fase in de Champions League.
Het was lang wachten op doelpunten in de terugwedstrijd. De eerste helft was niet echt interessant te noemen op een paar halve kansen na. De tweede helft daarentegen was net iets anders. Keeper Jesper Christiansen, die in de eerste helft nog werkloos leek, kreeg waar voor zijn geld na de pauze. Het was vooral de ingevallen Toto Tamuz die verschillende keren met een afstandsschot de Deense keeper bedreigde.

In de 61e minuut wist Barak Itzhaki de thuisploeg op voorsprong te brengen. De Israelische aanvallers wisten Niclas Jensen voorbij te gaan. Yitzhaki werd geheel vrijgespeeld en kon keeper Jesper Christiansen verschalken. Beitar zorgde er voor dat de 1-0 stand van vorige week in het Parken Stadion waardeloos werd. Kopenhagen zag zijn kansen op Europees voetbal slinken en gleed ietwat terug in de wedstrijd. In zo’n wedstrijden zijn het net altijd spelers zoals Marcus Allbäck die voor het verschil zorgen. Een combinatie van ervaring, nooit aflatende inzet, en precisie zorgden ervoor dat de Zweedse international de 2-1 kon scoren. In de derde voorronde komt FCK weer uit tegen Benfica, waarvan het vorig seizoen tot tweemaal toe verloor en daardoor de Europese dromen mocht opbergen.