Levski Sofia
Tampere United FC
Datum: 07/08/2007 19:30
Competitie: Champions League
Speeldag: Tweede voorronde (Terug)
Stadion: Vasil Levski Stadion Sofia
L. Sofia uitgeschakeld, D. Zagreb verder
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
L. Sofia uitgeschakeld, D. Zagreb verder
Foto: © SC

Met de uitschakeling van Levski Sofia is er toch al één grote verrassing gevallen in de tweede voorronde van de Champions League. Levski Sofia had vorig jaar immers nog de groepsfase gehaald. Daarin bleef de Bulgaarse kampioen wel puntenloos. Nu bleek het Finse Tampere in de tweede voorronde te sterk. Dinamo Zagreb ging wel zonder problemen door naar de derde voorronde. Zagreb versloeg het Sloveense Domzale.

Levski Sofia - Tampere

Tampere had de heenmatch gewonnen met 1-0. Levski Sofia moest dus vol aan de bak. Sofia dwong ook al snel een paar goede mogelijkheden af. Yovov dwong zette Tampere-doelman Kaven aan het werk. Een schot van Miroslav Ivanov ging over. Het was Tampere dat als eerste tot scoren kwam. Tomi Petrescu zette voor en Jari Niemi, ex-Standard, trapte van dichtbij de 0-1 tegen de netten. De trainer van Levski Sofia, Stanimir Stoilov, bracht meteen Borimirov in de plaats van Hristov. De Nigeriaanse aanvaller Jaiyeoba viel in bij de rust en kwam in de tweede helft dicht bij de gelijkmaker. Eerst vond hij Kaven op zijn weg en daarna werd een doelpunt van de Nigeriaan afgekeurd wegens buitenspel. Ook Domovchiyski en Lucio Wagner konden het tij niet keren. Levski Sofia ging thuis de boot in en mag zijn Europese droom opbergen. Tampere komt in de derde voorronde van de Champions League wellicht uit tegen het Noorse Rosenborg. 

Dinamo Zagreb - DomzaleDinamo Zagreb had de heenmatch bij Domzale al gewonnen met 1-2 en stond er dus goed voor. Ook nu ging het snel weer de goede kant uit voor de Kroaten. Na goed samenspel tussen Sammir en Etto scoorde Vukojevic de 1-0. Kort daarna kopte Sokota een voorzet van Etto binnen. Zo stond de nieuwe club van Bosko Balaban al snel 2-0 voor. Voor Domzale scoorde een Kroaat nota bene, Zahora milderde tot 2-1. Sammir legde de 3-1 eindstand vast. Dinamo Zagreb plaatste zich voor de derde voorronde van de Champions League en daar wacht Werder Bremen.