Speeldag: Tweede voorronde (Terug)
Stadion: Asim Ferhatovic Hase Sarajevo
Racing Genk haalt het net niet
Dirk Pieters

Racing Genk is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League. De Limburgse club won wel met 0-1 op het veld van Sarajevo, maar dat volstond niet om door te stoten naar de volgende ronde. Mikulic scoorde een half uur voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd.

De eerste kans van de wedstrijd was meteen voor Racing Genk, maar het verre afstandschot van Toth werd onschadelijk gemaakt door doelman Alaim. Ook de thuisploeg stak in de beginfase de neus aan het venster. Rascic draaide zich mooi weg van Caillet, maar probeerde dan tevergeefs een penalty uit te lokken. Nadien viel de wedstrijd wat stil. De kleine kansjes werden vakkundig de nek omgewrongen in deze miljoenenwedstrijd. Iets over het half uur een eerste tegenslag voor de bezoekers. Wim De Decker moest geblesseerd, opnieuw aan de schouder, het veld verlaten. Op slag van rust ging Matoukou bijna opnieuw in de fout. De verdediger kopte maar net hard genoeg terug op doelman Bailly. Het bleef uiteindelijk 0-0 in een flauwe eerste helft.

De eerste kans na de pauze was voor Sarajevo, maar een middenvelder Toth was net op tijd terug om de meubelen te redden. Aan de overkant was het enkele minuten later wel raak. Mikulic kopte volledig vrijstaand binnen: 0-1. Genk had nog een half uur om nog één doelpunt te maken en zette alles op alles. Iets over het half uur kreeg Barda, die een uitstekende indruk liet, een goede mogelijkheid, maar zijn kopbal ging maar net naast. Sarajevo kroop meer en meer achteruit, maar probeerde met momenten toch scherp tegen te prikken. Vooral Turkovic loerde voortdurend op de counter. Tien minuten voor tijd kreeg Da Silva de kans op de 0-2, maar doelman Alaim hield zijn ploeg recht met een knappe save. Ook de vijf minuten extra tijd die Racing Genk kreeg mochten niet baten. Het bleef uiteindelijk 0-1, onvoldoende voor de kwalificatie. Zo mag Racing Genk al heel vroeg op het seizoen een kruis maken over zijn Europese ambities. [AN]