FK Zeta
Rangers FC
Datum: 07/08/2007 20:05
Competitie: Champions League
Speeldag: Tweede voorronde (Terug)
Rangers stelt kwalificatie veilig
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Rangers stelt kwalificatie veilig
Foto: © SC

Het Schotse Glasgow Rangers ging dinsdagavond op bezoek bij FK Zeta uit Montenegro en moest zich zien te plaatsen voor de derde voorronde van de Champions League. Rangers had de heenwedstrijd gewonnen met 2-0. 
Zeta maakte maar een aarzelende indruk in het openingskwartier. Een afstandsschot van McCulloch ging naast. Beasley schoot naast van aan de rand van het strafschopgebied. Zeta nam na verloop van tijd toch het initiatief over. Djurovic probeerde het vanop afstand, zonder succes. Op het halfuur pakte McGregor een laag schot van Ivanovic. Glasgow Rangers is natuurlijk geen ploeg die zich makkelijk opzij laat zetten. Aan de rust stond het nog altijd 0-0. 

Zeta mocht blij zijn dat het nog steeds met elf op het veld stond na de fout van Djurovic op McCulloch. Djurovic kwam er vanaf met geel. Zeta kon niet doorduwen in de tweede helft. Afgezien van een kopbal van Korac die over ging kreeg de thuisploeg niet veel meer voor mekaar. Het geloof in een stunt zakte dan ook zienderogen. Een schot van McCulloch ging naast. Amper een minuut later kopte diezelfde McCulloch een voorzet van de ingevallen Novo net over doel. Even kwam er terug leven in de partij toen Broadfoot Stjepanovic neerlegde. De scheidsrechter had echter niets gezien en kende Zeta geen strafschop toe. Rangers maakte het vervolgens helemaal af. Beasley kwam naar binnen en schoot laag in de linkerhoek raak: 0-1. In het slot kreeg Rangers nog de beste mogelijkheden, maar de stand bleef ongewijzigd. Imponeren deed Glasgow Rangers in de tweede voorronde van de Champions League niet, maar FK Zeta werd wel zonder al te veel problemen opzij gezet.