Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Stadio Delle Alpi
Chelsea tikt Juventus uit achtste finales
Kevin Van Cutsem

Chelsea mag zich bij de laatste acht rekenen in de Champions League. The Blues speelden 2-2 gelijk op het veld van Juventus. Eerder werd thuis met 1-0 gewonnen.

Chelsea zag die 1-0 voorsprong al snel verdwijnen. Na amper een kwartier rondde Iaquinta (foto) een fraaie Italiaanse aanval af. Chelsea reageerde kort voor rust. Lampard mocht uithalen. Zijn geredde poging belandde voor de voeten van Michael Essien, die er als de kippen bij was om gelijk te maken.

In de tweede helft ging Juventus nadrukkelijk op zoek naar het tweede en het derde doelpunt. Toen Chiellini rood kreeg leek dat een onmogelijke opdracht maar via Alessandro Del Piero laaide de hoop opnieuw op.

De 34-jarige aanvaller scoorde vanop de stip de 2-1. Ook met tien bleef de Oude Dame naar voor trekken, maar 7 minuten voor affluiten besliste Didier Drogba de wedstrijd na een tegenaanval. En zo gaat wonderdokter Guus Hidink met Chelsea een ronde verder.