Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Anfield Road
Liverpool blaast Real Madrid weg
Kevin Van Cutsem

Liverpool heeft zich vandaag geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De Engelsen versloegen Real Madrid in eigen huis met 4-0. De heenwedstrijd was geëindigd op 1-0.

Liverpool was vanavond heer en meester op Anfield. Al moet gezegd dat de Engelsen op de hulp konden rekenen van landgenoot Frank De Bleeckere. Op het kwartier ging Torres (foto) aan Pepe hangen. De bal belandde bij Kuyt die klaarlegde voor diezelfde Torres: 1-0.

Tien minuten later mocht Alonso een verre pass versturen. De bal kwam op de schouder van Heinze terecht. Handspel oordeelde De Bleeckere. Gerrard nam het cadeau maar al te graag in ontvangst: 2-0.

Maar geheel onterecht was die russtand niet. Op een vrije trap van Sneijder na, konden de bezoekers nooit dreigen. Het mocht zelfs van geluk spreken dat doelman Casillas erger voorkwam.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Liverpool blaasde de bezoekers weg en scoorden vroeg. Dit keer was het Babel die op links mocht doorgaan. Zijn voorzet kwam voor de voeten van aanvoerder Gerrard, die zijn tweede van de avond binnenschoot. Boeken toe voor de bezoekers.

De ingevallen Andrea Dossena mocht daar in de slotminuut nog een doelpunt aan toevoegen: 4-0. Liverpool oververdiend door naar de kwarfinales.