Datum: 10/03/2009 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: 1/8 Finales (T)
Overwicht loont nu wel voor Villarreal
Jeroen Pyl
| 0 reacties
Overwicht loont nu wel voor Villarreal
Foto: © SC

Villarreal heeft zich ten koste van Panathinaikos geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De Spanjaarden wonnen de terugwedstrijd met 1-2 en dankzij een uitstekende Ariel Ibagaza.

In de eerste helft kende Villarreal een licht overwicht. Grote kansen leverde dat echter niet op. Panathinaikos kon dankzij het belangrijke uitdoelpunt uit de heenwedstrijd (1-1) het initiatief aan de bezoekers laten, maar ook op de counter kwamen de Grieken er amper uit.
 
Ariel Ibagaza sloop voor de pauze toch nog één keer door de defensie van de thuisploeg, maar zijn doelpunt werd om een onduidelijke reden onterecht afgekeerd. Mantzios reageerde voor Panathinaikos met een knappe volley. Diego López bracht met een even mooie save redding.
 
Joseba Llorente kwam de gelederen van El Submarino Amarillo versterken na de pauze en dat bleek een uitstekende zet van coach Manuel Pelligrini. Eerst scoorde spelmaker Ibagaza nog met een heerlijke krul van op zestien meter. Panathinaikos was echter niet onder de indruk en Mantzios maakte prompt gelijk na een hoekschop van Karagounis.
 
De storm ging toen langs beide kanten een kwartier liggen, maar op een formidabele counter van Villarreal was het opnieuw raak. Ibagaza bracht Llorente in stelling en die faalde niet: 1-2. De Grieken moesten nog twee keer scoren, maar dat bleek te veel gevraagd. De Spanjaarden kwamen niet meer in de problemen en mogen zich nu opmaken voor een kwartfinale.
Herbeleef Panathinaikos - Villarreal