Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Old Trafford
Manchester efficiënter dan Inter
Kevin Van Cutsem

Manchester heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De Engelsen versloegen Inter op eigen veld met 2-0, nadat in Italië met 0-0 werd gelijkgespeeld.

Manchester begon furieus aan de partij en al na drie minuten brak het de wedstrijd open. Een hoekschop van Giggs werd binnengekopt door Vidic (foto). Na het doelpunt viel de Engelse machine evenwel stil.

Inter mocht aanvallen, maar deed dat niet precies genoeg. Twee keer werd Old Trafford opgeschrikt, beide keren was Ibrahimovic de hoofdrolspeler. Eerst kopte de Zweed een Italiaanse voorzet op de lat. Daarna mocht hij alleen op Van der Sar afstormen, maar zijn poging ging voorlangs.

Meteen het sein voor de thuisploeg om opnieuw bij de les te zijn. O’Shea werd op het halfuur alleen voor Julio Cesar gezet, maar de doelman dook net op tijd in de voeten. 1-0 in een erg aantrekkelijke eerste helft.

Na rust kwam Manchester opnieuw vroeg opzetten. En opnieuw werd er vroeg gescoord. Een prachtig afgemeten voorzet van Rooney belandde op het hoofd van Ronaldo, die makkelijk binnenknikte: 2-0.

Inter leek niet van slag. De Italianen bleven kansen creëren, maar net als in de eerste helft bleven ze de mogelijkheden verkwanselen. De inbreng van Adriano (foto), Figo en Muntari ten spijt.

Manchester voegt zich zo bij de laatste acht. Voor Mourinho en Inter rest er alleen nog de competitie. In de Coppa moet het volgende maand immers een 3-0 achterstand ophalen tegen Sampdoria.