Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Stadion: Vicenté Calderon
Atletico scoort vier maal tegen Schalke
Philippe Crols

Schalke 04 is er niet in geslaagd om zich opnieuw te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Atletico Madrid klopte de Duitsers op eigen veld met 4-0.

In Gelsenkirchen had Atletico Madrid nog met 1-0 verloren. Dat verlies was na twintig minuten al uitgewist. De Argentijn Aguero opende de score. Bij de rust stonden beide teams in feiten dus op gelijke hoogte.

Maar dat veranderde snel in de tweede periode. Diego Forlan, ex-Manchester United, verdubbelde na 51 minuten spelen de voorsprong van de thuisploeg. Schalke ging dan op zoek naar een tegendoelpunt, maar liep in de slotfase nog tegen twee extra goals aan.

Garcia en Maxi (op strafschop) zorgden voor de 4-1-eindstand. Pander kreeg tussendoor nog een rode kaart voor de bezoekers. Atletico mag dus naar de Champions League, Schalke moet naar de UEFA Cup.