livLiverpool FC
staStandard
1-0
Datum: 27/08/2008 21:05
Competitie: Champions League
Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Stadion: Anfield Road
Standard buigt pas na verlengingen
Philippe Crols
| 0 reacties
Standard buigt pas na verlengingen
Foto: © SC

Standard is er net niet in geslaagd om Liverpool uit de groepsfase van de Champions League te houden. De Rouches kregen op Anfield de beste kansen, maar het was Liverpool dat via Dirk Kuyt diep in de tweede verlenging kon scoren.

Standard begon met Dieumerci Mbokani en Igor De Camargo vooraan. Milan Jovanovic startte op de bank. De eerste mogelijkheid was al meteen voor Standard. Na nog geen tien minuten haalde Mbokani de trekker over en Reina moest de inzet van de Congolees in hoekschop duwen. Wat later kreeg De Camargo een hele grote kans, maar de spits maaide over de bal heen. En Liverpool? Dat stelde daar slechts een gekraakt schot van Benayoun, na een weliswaar goede actie, tegenover. Terug naar de overant dan, want daar had Marcos inmiddels vanop afstand Reina onder vuur genomen. Zijn trap vanop zo'n dertig meter ging niet eens zo ver naast. Liverpool kon geen echte kans bij elkaar voetballen, al kwam onze landskampioen wel goed weg toen Axel Witsel de bal lichtjes met de hand raakte in de zestien.

De tweede helft had aanvankelijk heel wat minder te bieden. Het was wachten tot op het uur vooraleer Torres doorheen de bezoekende defensie kon slalommen. Hij kraakte vervolgens wel zijn schot. Liverpool kreeg meer en meer balbezit zonder dat Standard echt onder druk kwam te staan. De thuisploeg werd zenuwachtig. Dat werd ook duidelijk toen Liverpool het vertikte om de bal terug te geven aan de Rouches nadat de bal werd buitengezet omdat Mbokani tegen de grond lag. De sfeer op en vooral ook naast het veld werd eventjes heel grimmig. Inmiddels was ook Milan Jovanovic in de ploeg gekomen bij Standard. Hij zag hoe Igor De Camargo in de laatste minuut een voorzet van Marcos maar net naast het doel van Reina kopte.

Het werden echter verlengingen. Daarin kwam geen van beide teams nog tot kansen. De verlengingen leken een kroniek te zullen worden van een aangekondigde strafschoppenreeks, maar zo ver kwam het niet. Helemaal op het einde van de tweede verlenging zette Babel voor vanop links. Dante verdedigde niet zo geconcentreerd en daar maakte Kuyt gebruik van. 1-0 en einde CL-droom voor Standard.