batBate Borisov
Levski Sofia
Datum: 27/08/2008 18:00
Competitie: Champions League
Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Stadion: Gorodskoy Stadion Borisov
BATE mag naar de Champions League
Philippe Crols
| 0 reacties
BATE mag naar de Champions League
Foto: © SC

BATE Borisov mag voor het eerst in zijn bestaan naar de groepsfase van de Champions League. De Wit-Russen waren over twee wedstrijden beter dan Levski Sofia.

BATE begon aan de terugwedstrijd in eigen huis met een 0-1-voorsprong. Het zag er al snel helemaal rooskleurig uit voor de Wit-Russen toen Sosnovski na een kwartier de thuisploeg op voorsprong zette.

Levski liet het daar echter niet bij en sloeg nog in de eerste periode terug. Gadzhev maakte tien minuten voor rust gelijk. Sofia had bijgevolg aan een extra doelpunt voldoende om door te stoten. Toen Bliznyuk enkele minuten voor de pauze ook nog eens met rood naar de kleedkamers moest, had Levski duidelijk de betere papieren.

Maar het slaagde er in de tweede periode niet in om de numerieke overmacht om te zetten in doelpunten. Vorig seizoen bereikte BATE als eerste Wit-Russische ploeg de derde voorronde van de Champions League. Nu doet het dus nog beter. Het overleefde drie kwalificatierondes. In de tweede voorronde schakelde BATE Anderlecht uit.