Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Stadion: Aukstaitija Panevezys
Anderlecht haalt weer uit tegen Ekranas
Fabian Morren

Anderlecht heeft ook de terugwedstrijd in Ekranas met heel veel gemak gewonnen. Paars-wit won in Litouwen met 0-6. Eerder was de heenmatch al op 5-0 geëindigd.

Eigenlijk was ook de terugwedstrijd na amper 25 minuten al gespeeld. Kljestan had de bezoekers al na zeven minuten op voorsprong gebracht. Doelman Zubas duwde de voorzet van Gillet in de voeten van de Amerikaan, die bedankte voor het geschenk. Iets voorbij halfweg de eerste helft zat de wedstrijd voor Zubas er al op. De doelman kreeg rood nadat hij Gillet neerhaalde. Paars-wit kreeg ook een strafschop, maar Gillet miste die.

Enkele minuten later was het toch raak. Dennis Praet trapte het leer buiten het bereik van reservedoelman Kauneckas. In de blessuretijd van de eerste helft pikte ook Iakovenko nog zijn goaltje mee. Praet en Iakovenko kregen net als Mbenza hun kans van bij de aftrap. Sterkhouders als Jovanovic, Mbokani en Wasilewski waren er niet bij.

Tijdens de rust gooide coach John van den Brom ook nog Mollins en Marecek nog voor de leeuwen. Zelfs met een half reserveteam liep Anderlecht tegen de tien Litouwers nog verder uit. Tom De Sutter scoorde op aangeven van Iakovenko de 0-4 en mocht wat later gaan rusten. Invaller Mollins tekende voor de vijfde paars-witte treffer.

Anderlecht controleerde in het laatste kwart de wedstrijd en voetbalde rustig uit. De Litouwers hingen op dat moment al een tijdje in de touwen. Invaller Fernando Canesin scoorde in de slotfase zelfs nog een zesde doelpunt. Overigens was er nog maar weinig volk komen opdagen voor de wedstrijd die eigenlijk overbodig was. Enkele honderden fans en een kleine vijftig uit België zorgden voor de minimale sfeer in de tribunes.

Anderlecht kan zich nu voorbereiden op de volgende voorronde in de Champions League. Als de landskampioen die wedstrijden wint, heeft het de miljoenen van de CL beet.