Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 1
Groep G: Atlético wint Belgisch onderonsje
Manuel Gonzalez

Thibaut Courtois bleef vanavond niet ongeslagen, maar pakte met Atlético wel de overwinning in de wedstrijd tegen het Zenit van Witsel en Lombaerts. Porto won dan weer zonder Defour op bezoek bij Austria Wien.

Atlético Madrid - Zenit St. Petersburg 3-1

Courtois, Witsel en Lombaerts kwamen allen aan de aftrap in Madrid. Toby Alderweireld versierde zijn eerste plaatsje op de bank. Na veertig minuten mocht onze nationale doelman al vieren. Miranda kopte volledig ongedekt een hoekschop tegen de netten.

Tot aan de rust bleef die 1-0 stand op het bord. Na de pauze bracht sterspeler Hulk Zenit terug in de match na een scherpe counter, maar enkele minuten later zette Turan de scheve situatie opnieuw recht na opnieuw een stilstaande fase van Koke.

Baptistao, de jonge debutant, maakte het volledig af. Hij nam een bal die voor David Villa bedoeld was perfect aan en zette zo de defensie op het verkeerde been. 3-1, ook de eindstand in deze partij.

Austria Wien - FC Porto 0-1

Porto, zonder de geschorste Steven Defour, stond voor de verplaatsing naar Wenen. In een vrij saai duel zorgde draaischijf Lucho Gonzalez voor de enige treffer in de partij. Hij werkte een knappe voorzet van Danilo perfect af. Porto gaat zo samen met Atlético aan de leiding.