Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Allianz Arena
Groep D: Logische zeges voor Bayern en City met Kompany
Manuel Gonzalez

Vincent Kompany is terug bij Manchester City. De kapitein speelde de hele wedstrijd en hield met de verdediging de nul in Plzen. Ook Bayern München won al bij al makkelijk.

Viktoria Plzen - Manchester City 0-3

Vincent Kompany mocht na blessureleed vandaag in de basis starten. Het puntenverlies in de competitie tegen Cardiff en Stoke deed pijn voor The Citizens, een Europese blamage moest koste wat het kost vermeden worden.

In de eerste helft hadden de Engelsen het heel lastig met de stugge Tsjechen, maar na de rust liep het wel lekker. Via Dzeko, Touré en Aguero werd het binnen het kwartier 0-3 en was de wedstrijd volledig gespeeld. De bezoekers lieten nog na de score hoger te laten oplopen, maar dit is wel een zege die vertrouwen kan schenken aan Kompany & co.

Bayern München - CSKA Moskou 3-0

De titelverdediger heeft zijn start niet gemist in de Champions League. Alaba zette de Duitsers al snel op voorsprong, waarna die rustiger konden rondspelen.

Vlak voor rust maakte Mandzukic de tweede helft al overbodig, Arjen Robben legde halfweg de tweede helft de eindstand vast op 3-0. Van Buyten bleef de hele match op de bank.

Twee eenvoudige zeges voor de twee favorieten in de groep dus. Benieuwd of hiermee een trend is gezet.