Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stamford Bridge
Groep E: Hazard maakt valse start
Manuel Gonzalez

Op dag twee van de eerste speeldag in de Champions League was het vanavond de beurt aan het Chelsea van Eden Hazard. Op eigen veld moest het meteen de duimen leggen tegen het nietige Bazel. Schalke won uiteindelijk vlot van een stug Boekarest.

Chelsea – FC Basel 1-2

Chelsea, met Hazard in de basis en De Bruyne op de bank, nam meteen de wedstrijd in handen zonder veel kansen te versieren. Basel speelde met lef en hield relatief makkelijk stand. The Blues kwamen vlak voor rust op voorsprong via Oscar. Hij schoot de bal hard en laag in doel op een assist van Frank Lampard.

Er leek geen vuiltje aan de lucht toen de Londenaren na de pauze de wedstrijd simpel domineerden. Hazard en Oscar vergaten de score te verdubbelen. Gaandeweg werden de Zwitsers sterker en rook het zijn kans. Mohamed Salah kapte naar binnen en schoot de bal met links onhoudbaar binnen. Chelsea was het noorden kwijt en Marco Streller kopte de winning goal tegen de netten. Chelsea en Mourinho bleven vertwijfeld achter.

FC Schalke 04 – Steaua Boekarest 3-0

Schalke had het niet onder de markt tegen een stug spelend Boekarest. De Roemenen beperkten zich hoofdzakelijk tot verdedigen in de eerste helft. Pas vlak voor de pauze konden Die Königsblauen de bezoekende doelman onder vuur nemen, zonder resultaat.

Ook na de pauze hetzelfde spelbeeld: Schalke probeerde, maar Boekarest hield de verdediging goed gesloten. Halverwege de tweede helft was het dan toch raak. Een voorzet van de Japanner Uchida werd door niemand aangeraakt en verdween rechtstreeks in doel. De veer was gebroken bij de Roemenen en Boateng en Draxler legden de 3-0 eindstand vast.