gntKAA Gent
valValencia CF
Sven Kums (pen) 49'
1-0
Datum: 04/11/2015 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
AA Gent speelt Valencia van de mat én wordt ervoor beloond
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 0 reacties

AA Gent wint na een beresterke match met 1-0 van Valencia

AA Gent speelt Valencia van de mat én wordt ervoor beloond
Foto: © photonews

AA Gent heeft eindelijk de eerste driepunter beet in de Champions League! De Buffalo's speelden dominant en kwamen na de koffie op voorsprong. Dat hielden ze tot aan het eind vast.

Bij AA Gent stonden vooraf vraagtekens achter de namen van Milicevic, Dejaegere en Depoitre. Bij die laatste was dat leesteken het grootst. De tipp-ex van de Gentse medische staf blijkt goed te werken. Niet alleen waren ze alle drie fit, ze haalden bovendien de basiself.

Die bleef overigens quasi gelijk aan die uit de heenwedstrijd, al werd de positie van Matton overgenomen door Dejaegere. Bij Valencia begon de sterke André Gomes op de bank. Ook Piatti en Cancelo zaten daar. Barragan mocht starten op de rechtsback en Santi Mina kreeg opnieuw de voorkeur op links.

Kans na kans na kans

Van het sterke Valencia uit de eerste dertig minuten van de heenmatch was geen spoor. AA Gent nam de match resoluut in handen en duwde de Spanjaarden quasi de volledige eerste helft achteruit. In Valencia was er ook veel balbezit, maar bleven de kansen uit. Die waren in de Ghelamco Arena wel aanwezig.

De balans na de eerste helft was duidelijk. Negen(!) pogingen voor Gent, een nul op het rekest bij Valencia. Bij die negen kansen zaten bovendien enkele loepzuivere. Zo kopte Milicevic de bal op de lat en werkte Dejaegere een voorzet van diezelfde Zwitser vlakbij doel een eind over. Tel daarbij nog een poging van Depoitre op de doelman en je weet dat er meer in zat.

Bij de koffie bleef de 0-0 echter op het bord. De Ghelamco Arena gaf de Gentse spelers reeds een staande ovatie. Vlak na de koffie was het dan eindelijk raak. Een voorzet van Saief, alweer een sterke match spelend, kwam tegen de hand van Barragan en Kums mocht achter de bal gaan staan.

Kums!!

We zagen Jaume in de competitiematch tegen Malaga nog maar een penalty stoppen en ook nu kreeg hij er een handje tegen. Toch was de pegel van Kums hard genoeg en ging het leer tegen de netten. Het stadion ontplofte, Gent kwam voor het eerst op voorsprong in deze Champions League.

Een 1-0 voorsprong is altijd tricky, zeker op dit niveau, maar AA Gent wist het deze keer vast te houden. Wel nog een vreemd moment, Benito Raman maakte twee maal deel uit van een wissel. De eerste keer was hij duidelijk een pak meer 'happy' dan de tweede.

Gent haalde zo de eerst overwinning ooit in de Champions League en komt drie punten voor Lyon te staan. Zelfs de tweede plaats is nog in zicht, maar de vierde is een zekerheid bij nederlaag in Frankrijk.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' 6
Nielsen Lasse 90' 6
Mitrovic Stefan 90' 7
Asare Nana 90' 7
Foket Thomas 90' 7
Saief Kenny 55' 6
Neto Renato 90' 7
Kums Sven 90' 7
Dejaegere Brecht 90' 6
Milicevic Danijel 90' 8
Depoitre Laurent 90' 7
  Bank G Beoordeel
Raman Benito   85' 6
Rafinha Rafael Scapini 5'  
Simon Moses Daddy-Ajala -  
Coulibaly Kalifa -  
Vandenbussche Brian -  
Johansson Erik -  
Poletanović Marko -  

Valencia CF Valencia CF

  Speler G Beoordeel
Doménech Sánchez Jaume 90' 6
Barragán Fernández Antonio 90' 7
Mustafi Shkodran   90' 5
de Jesus Santos Aderllan Leandro 90' 6
Gaya Peña José Luis 90' 6
Fuego Martínez Javier   63' 5
Parejo Dani 90' 6
Pérez Enzo Nicolás   90' 5
Feghouli Sofiane   90' 6
Paco Alcácer 90' 6
Lorenzo Santiago Mina 45' 5
  Bank G Beoordeel
Piatti Pablo 45' 6
Gomes André   27' 6
Cavaco Cancelo Joao Pedro 20' -
de Paul Rodrigo Javier -  
Rodríguez Oterino Yoel -  
Nunes Vezo Rúben Miguel -  
Barbosa da Silva Danilo -  
Herbeleef KAA Gent - Valencia CF

Vooraf