Datum: 02/11/2016 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Estádio do Dragão
André Silva houdt Club op nul punten
Sander De Graeve Manuel Gonzalez
Sander De Graeve en Manuel Gonzalez vanuit Porto
| 0 reacties

Club Brugge verliest met het kleinste verschil op bezoek bij Porto

André Silva houdt Club op nul punten
Foto: © photonews

Club Brugge ging op zoek naar de eerste punten in deze campagne van de Champions League, maar aan FC Porto had het uiteraard een vette kluif. André Silva zorgde uiteindelijk voor de Brugse nederlaag.

Bij Club Brugge sloeg Michel Preud’homme aan het roteren. Onder meer Boli Bolingoli, Wesley en Diaby kregen hun kans. Benoît Poulain was uiteindelijk toch voldoende fit om op de bank plaats te nemen. Depoitre zat bij Porto zoals verwacht op de bank, al mocht hij wel hoop koesteren. Hij was immers de enige echte spits die daar plaatsnam.

Wesley test Casillas

Er werd vooraf toch een beetje gevreesd voor een overrompeling. Porto was de laatste weken in Europa in de eer gekrenkt en wou vertrouwen tanken voor de Clásico tegen Benfica van komend weekend. Toch kwam die er niet. Club speelde in het eerste halfuur aardig mee en Wesley kon twee keer de handschoenen van Casillas testen. Daar bleek niets mis mee.

Het thuispubliek ging al aan het fluiten bij zo’n gebrek aan duidelijke dominantie en Porto schakelde met nog een kwartier te gaan in de eerste helft een versnelling hoger. Het regende nu vrije trappen en corners richting de doelmond van Club en de verdedigers van blauwzwart, voor de gelegenheid in het goud, wisten even niet waar ze het hadden.

Zes hoekschoppen en tien vrije trappen zouden de Bruggelingen te verwerken krijgen. Tel daarbij nog eens tien vrije trappen namens de Portugezen en je weet dat blauwzwart onder druk kwam. Een goal kon niet uitblijven en wanneer André Silva zijn hoofd tegen de zoveelste corner kon zetten, was het bingo voor de Draken. De bal week nog af op Pina en daardoor was Butelle gezien.

Toegegeven: het zat opnieuw niet mee voor Club Brugge. Even daarvoor had blauw-zwart namelijk altijd een strafschop moeten krijgen na duidelijk handspel van Torres. Brute pech, want zo zat het ook met de arbiter niet mee in Porto. Het had anders kunnen draaien, maar de Portugezen waren sterk.

Porto zou namelijk ook nog de lat raken met een vrijschop, maar Club haalde de rust met een 1-0 achterstand. Na de koffie zou er niet veel veranderen aan het spelbeeld. Porto behield vooral dankzij een sterke Danilo het overwicht op het middenveld, Club moest op schaarse prikken rekenen. Bovendien werd het een iet of wat saaie bedoening.

Retour Izquierdo

Dat was tot ene Jesus Corona het veld betrad. Meteen kregen we, weliswaar voor Porto, opnieuw doelgevaar in de wedstrijd. Gelukkig voor Brugge stond het vizier van Corona nog niet op scherp. Bij de jongens van Clement en de geschorste Preud’homme maakte Izquierdo nog zijn opwachting, maar meer dan een afgeweken knal over doel, kregen we niet te zien van de Colombiaan.

Het was Tomás Pina die er nog op aangeven van invaller Vanaken het dichtst bij kwam. Zijn deviatie werd door Casillas nog gered. Porto controleerde de partij uit met hallucinant veel tijdrekken. Club Brugge blijft zo nog steeds met nul punten achter na vier wedstrijden in de Champions League.

Herbeleef FC Porto - Club Brugge