Reactie Clement verklaart rotatie: "Heel drukke periode met een smalle kern"

Sander De Graeve Manuel Gonzalez
Sander De Graeve en Manuel Gonzalez vanuit Porto
| 11 reacties
Clement verklaart rotatie: "Heel drukke periode met een smalle kern"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Philippe Clement mocht woensdagavond de rol van hoofdtrainer op zich nemen door de schorsing van Michel Preud'homme. Hij zag zijn Club tegen een 1-0 nederlaag aanlopen en verdedigde de opmerkelijke opstelling.

Er waren immers wat verrassingen in de basiself. "We komen uit een drukke periode en er komt opnieuw zo één aan", aldus Clement achteraf op de persconferentie. "We hadden ook veel blessures waardoor de kern smaller werd."

"Zowel Anthony Limbombe, Hans Vanaken en Jelle Vossen hebben veel gegeven de voorbije weken en waren daardoor in de laatste match minder fris aan het eind. Dit zagen we ook in de trainingen. We wilden hen inbrengen als frisse krachten."

Thuis tegen Porto en vandaag zat er meer in, we kregen een strafschop niet

Door de nederlaag blijft de nul op de tabellen staan. "We hebben nog 2 kansen om dit te veranderen. Thuis tegen Porto en vandaag zat er meer in. Soms moet je ook geluk hebben. Vandaag kregen we een strafschop niet."

Club staat vijf punten achter op plek drie, maar Clement weigert de handdoek te gooien. "Zolang de mogelijkheid er is, moeten we er volledig voor gaan. We spelen ook voor de supporters en de prestige van de ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties