Reactie Poulain duidelijk: "Frustrerend, te veel in slachtofferrol, te weinig geloof"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Porto
| 22 reacties
Poulain duidelijk: "Frustrerend, te veel in slachtofferrol, te weinig geloof"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Porto werd getipt als de sterkste ploeg uit de groep van Brugge, maar het was tegen de Portugezen dat Club het dichtst bij een zege kwam. Poulain had achteraf een wrang gevoel.

"Nul punten tegen Porto op die twee matchen is te weinig. Hadden we er meer in geloofd en minder het slachtoffer gespeeld, konden we iets halen. We zijn gefrustreerd dat we geen punten haalden tegen deze ploeg", aldus de Franse verdediger.

Die corners en vrije trappen, uiteraard komt daar eens een goal uit -Benoit Poulain

"In de tweede helft kregen we meer kansen, sommige dagen gaat de bal erin, sommige dagen niet." Het was vooral in de eerste helft dat Club onder druk kwam. "We hebben veel corners en vrije trappen weggegeven, uiteraard komt daar dan al eens een doelpunt uit. Dat is jammer."

Toch nam Poulain ook positieve zaken mee na de nederlaag. "We moeten de eerste helft onthouden. Onze organisatie stond goed en dat tegen een team dat toch weet hoe het moet voetballen. We hebben er ook alles aan gedaan"

Toch is Club nog niet helemaal uitgeschakeld in Europa. Mathematisch kan plek drie nog. "Die derde plaats? Daar denken we nog niet aan, onze grootste motivatie is die nul van de tabellen krijgen. Vooral in de thuiswedstrijd tegen Kopenhagen moet een kans liggen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

 Halve Finales (H)

Nieuwste reacties