aekAEK Athene
psgPSG
0-1
0-2
Datum: 14/02/2007 20:45
Competitie: Europa League
Speeldag: 1/16 Finales (H)
Stadion: Olympisch Stadion Athene
PSG en Espanyol winnen buitenshuis
Kristof Blomme
| 0 reacties
PSG en Espanyol winnen buitenshuis
Foto: © SC

Zowel Paris Saint-Germain als Espanyol brachten in de Uefa-cup een moeilijke verplaatsing tot een goed einde. PSG ging winnen bij AEK Athene, terwijl Espanyol het Italiaanse Livorno klopte.

AEK Athene - Paris Saint-Germain 0-2

AEK Athene moest het op eigen veld opnemen tegen Paris Saint-Germain. Bij de bezoekers begon aanvaller Pauleta op de bank. Toch was de eerste mogelijkheid voor de Parijzenaars. Een hoekschop van Hellebuyck werd door Rodriguez op de lat gekopt. Op het halfuur staken de bezoekers nog eens de neus aan het venster. Diané zette drie man in de wind en trapte, maar hij kon Sorrentino niet bedreigen. Pas in het laatste kwartier kwamen de Grieken eindelijk opzetten. Kapetanos kreeg het leer toegespeeld van Julio César. De spits miste echter het kader. Enkele minuten later probeerde Julio César het zelf. Zijn knal spatte uiteen op de dwarsligger. Athene bleef nu komen. Landreau moest zijn kunnen tonen op een poging van Töszer. Vlak voor de pauze kwamen de Fransen toch op voorsprong. Een hoekschop van Hellebuyck werd ingekopt door Traoré

Het was wachten tot halfweg de tweede periode voor er nog kansen te noteren vielen. Een schot van Kalou werd op het laatste moment afgeblokt door een thuisverdediger. Aan de overkant was Kapetanos gevaarlijk. Nu kon Cissé het gevaar verijdelen. Athene kon maar moeilijk tot kansen komen tegen de stevige Franse defensie. Tien minuten voor het einde mocht Koné toch nog eens op doel trappen. Landreau had een goede parade in huis. In de absolute slotfase van de partij zorgde Mendy voor het geruststellende tweede doelpunt voor de bezoekers met een schitterend afstandsschot. Dankzij deze overwinning staat PSG met anderhalf been in de volgende ronde. 

Livorno - Espanyol 1-2

Livorno moest deze partij achter gesloten deuren afwerken omwille van het supportersgeweld in Italië. Na een halfuur kregen de bezoekers een strafschop toen Galante Ito stuitte in het strafschopgebied. Pandiani zette zich achter de bal een faalde niet, 0-1.

In de tweede periode verdubbelde Moha de voorsprong. Hij trapte het leer met links knap binnen. Pas in de slotfase konden de Italianen milderen via Galante. Livorno staat door deze nederlaag voor een aartsmoeilijke klus in de terugronde.