Speeldag: 1/16 Finales (H)
Stadion: Weserstadion
Bremen na de pauze ruim voorbij Ajax
Kristof Blomme

Werder Bremen kan met een gerust gemoed naar Amsterdam afreizen. De Duitsers klopten Ajax met 3-0. Voor de pauze kreeg Lindenbergh al een rode kaart.

Voor de rust hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. De beste kans was wel voor Bremen, maar Naldo trof de paal. Na een halfuur spelen moest Ajax echter een serieuze tegenslag verwerken. Olof Lindenbergh maakte een domme overtreding en pakte meteen zijn tweede gele kaart. De bezoekers moesten dus nog een uur met tien man verder. Trainer Ten Cate greep meteen in en bracht de 17-jarige Vurnon Anita op het veld voor onze landgenoot De Mul. De beste kans voor de rust was voor Bremen. Diego schilderde een vrije trap tot bij Hunt, maar Gabri lette goed op en kon net op tijd ontzetten.

De tweede helft was nog maar net begonnen of de thuisploeg kwam op voorsprong. Een hoekschop werd door Vranjes op Stekelenburg gekopt, maar in de rebound trapte Mertesacker de openingstreffer tegen de touwen. Niet veel later was er opnieuw een hoekschop voor de Duitsers. Anita leek de kopbal van Naldo voor de lijn te keren, maar de grensrechter kende toch een doelpunt toe. Ajax kwam nog dicht bij de aansluitingstreffer. Maduro kwam oog in oog met Wiese, maar de Duitse goalie ging goed plat. Aan de overkant was het twintig minuten voor het einde wel raak. Frings kreeg de bal op rechts en trapte via Heitinga binnen. In de slotfase werd het bijna nog een afstraffing. Klose bediende Diego goed, maar die trapte onbegrijpelijk op de lat. Ook Almeyda kwam nog twee keer heel dicht bij een goal. Eerst kopte hij van dichtbij op Stekelenburg. Even later was hij te zelfzuchtig en zag hij de volledig vrijstaande Diego niet voor doel.