Stadion: Stade Felix Bollaert
Lens boekt mooie overwinning
Dirk Pieters

RC Lens - Panathinaikos 3-1

Lens boekte donderdagavond een mooie overwinning. In het Stade Félix-Bollaert wonnen de Fransen met 3-1 van Panathinaikos. Meteen een goede uitgangspositie voor de Franse club.

Het was echter pas in de tweede helft dat de thuisploeg afstand kon nemen van de Griekse club. Een schitterend doelpunt van de Tunesiër Issam Jemaa zette de thuisploeg op voorsprong. De bezoekers lieten zich niet doen en kwamen al snel op gelijke hoogte. Dimitrios Salpingidis schoot met een volley de 1-1 op het bord na 67 minuten. Amper drie minuten later was het opnieuw middenvelder Jemaa die Lens op voorsprong schoot. In de slotfase zorgde ex-Anderlecht-speler Aruna Dindane voor de 3-1 eindstand vanop de stip.

Spartak Moskou – Celta de Vigo 1-1

Dankzij een treffer van Maxym Kalynychenko (64') heeft Spartak Moskou nog kans om de volgende ronde te behalen. De Galiciërs hebben wel het uitdoelpunt in hun voordeel, maar hebben het nadeel dit seizoen in eigen huis een uiterst povere indruk te maken.

Kort voor rust opende Antonio Nuñez, ex-Real Madrid en Liverpool, de score op aangeven van Gustavo López (41’). De Moskievieten waren vervolgens via Roman Pavlyuchenko en invaller Nikita Bazhenov dichtbij de gelijkmaker, maar het was Kalynychenko die voor de 1-1 eindstand zorgde. [VI]