Speeldag: 1/16 Finales (H)
Stadion: Olympisch Stadion Donetsk
Donetsk en Moskou spelen gelijk
Kristof Blomme

Zowel Shakthar Donetsk als CSKA Moskou zijn er op eigen veld niet in geslaagd afstand te nemen van hun tegenstanders. Donetsk speelde 1-1 gelijk tegen Nancy. CSKA slaagde er niet in te scoren tegen Maccabi Haifa.

Shakthar Donetsk - Nancy 1-1

In de eerste periode waren de bezoekers uit Nancy de gevaarlijkste ploeg. Puygrenier zonderde Hadji af met een snelle inworp, maar zijn poging werd gekeerd door Shust. Na een halfuur was opnieuw Youssouf Hadji gevaarlijk na een goeie actie van Chrétien. Dit keer trapte hij naast. Donetsk kwam maar moeilijk in de partij. Fortune, die pas deze winter overkwam van Utrecht, miste nog een goeie mogelijkheid voor de bezoekers. Pas vlak voor de pauze stak de thuisploeg voor het eerst de neus aan het venster. Aanvaller Marica kon het doel niet vinden.

In de tweede helft was de partij meer in evenwicht. Curbelo kreeg een goede schietkans, maar zijn vizier was niet goed gericht. Ook Matuzalem probeerde het van ver namens de thuisploeg. Zijn poging verdween naast. In de laatste tien minuten vielen er toch nog doelpunten. Sauget bracht met een inworp Fortune alleen voor Shust en die liet de kans niet liggen, 0-1. Vijf minuten voor het einde kwam Donetsk alsnog langszij. Een goeie voorzet van Vorobey werd afgemaakt door Srna

CSKA Moskou - Maccabi Haifa 0-0

Maccabi kwam in de beginfase dicht bij een treffer. Katan trapte een wenkende kans op de paal. Ook Colautti probeerde het van ver. Zijn knal ging net over. Voor de rust kwam CSKA één keer opzetten. Het schot van vleugelspeler Zhirkov likte de lat. Het slotakkoord in de eerste periode was voor Katan. Hij werd afgestopt door Akinfeev

Na de koffie werd de thuisploeg dominanter. Een poging van Dudu werd van de lijn gekeerd. De licht geblesseerde Carvalho moest op het veld komen, maar ook hij kon het tij niet keren. Hij besloot de laatste kans net over.