Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Estádio Municipal de Braga
Tottenham pakt zege in blessuretijd
Kevin Vanbuggenhout

Het Portugese Braga maakte zich op voor zijn heenwedstrijd in de achtste finales van de Uefa Cup. Tegenstander daarin was Tottenham Hotspurs. Aangezien Feyenoord niet mocht aantreden in de Uefa Cup, moest Tottenham in de vorige ronde zelfs niet in actie komen. In de wedstrijd op Braga moest de sterkte van Tottenham blijken.

Tottenham was alvast de ploeg die het best van start ging. Berbatov kwam naar binnen en stak de bal in het zijnet. Een schot van Tainio werd gered door Paulo Santos. Een reactie van Braga kwam er een minuut later. Robinson zette zijn vuisten tegen het afgeweken schot van Bruno Gama. Malbranque stak de bal door naar Berbatov die nipt naast schoot. Toch kwam Braga stilaan beter in de wedstrijd en het evenwicht werd simpel hersteld. Luis Felipe zette voor en Bruno Gama trapte aan de tweede paal recht op Robinson. In de laatste tien minuten van de eerste helft voerde Tottenham weer de forsing. Paulo Santos moest uitpakken met een geweldige redding op een knal van Keane. Lee zette voor en de bedrijvige Berbatov schoot op doel. Deze keer had Paulo Santos een schitterende voetreflex in huis.

In de tweede helft werd er aanvankelijk aan een lager tempo gespeeld. Ze Carlos trapte naast. Even voor het uur brak de wedstrijd weer helemaal open. Keane controleerde de bal met de borstkas en schoot van aan de rand van het strafschopgebied binnen: 0-1. De trainer van Braga, Jorge Costa, probeerde het tij te keren met een dubbele wissel. Diego verving Wender en Cesinha kwam in de plaats van Bruno Gama. Maar Braga keek al snel tegen een 0-2 achterstand aan. Paulo Santos duwde een schot van Lennon in de voeten van Malbranque en die schoot de bal in het dak van het doel. Gelukkig voor Braga was daar al even snel de aansluitingstreffer. Scheidsrechter Baskakov kende Braga een strafschop toe. Paulo Jorge zag zijn strafschop gekeerd door Robinson, maar scoorde in de rebound. Ze Carlos kopte een vrije trap van Castanheira binnen en het stond zowaar 2-2. In vijf minuten tijd had Braga een 0-2 achterstand opgehaald. Toch had Tottenham nog het laatste woord. Zokora speelde de bal in op Keane en die schoot de Spurs naar de zege.

Braga en Tottenham maakten er een boeiend kijkstuk van. Zowel de eerste als de tweede helft waren aangenaam om volgen. Braga zorgde voor een spectaculaire ommekeer door op korte tijd een 0-2 achtstand van het bord te vegen. Diep in blessuretijd bezorgde Robbie Keane Tottenham alsnog de overwinning. Uiteindelijk is de 2-3 einduitslag wel een correct resultaat. Tottenham staat er met het oog op de terugmatch alvast goed voor.