Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Parc Des Princes
PSG wint nipt van Benfica
Kevin Vanbuggenhout

Paris Saint-Germain is nog steeds op de sukkel in de Franse competitie. In de Uefa Cup raakte PSG toch in de achtste finales en de Parijzenaars hoopten door goede prestaties in die bekercompetitie hun seizoen wat op te fleuren. Benfica Lissabon rook zijn kans om door te stoten naar de kwartfinales. In de heenwedstrijd van de meest in het oogspringende affiche van de achtste finales haalde Paris Saint-Germain het met het kleinste verschil.

Het begin van de wedstrijd was nochtans veelbelovend voor Benfica. Er was al snel een schitterende mogelijkheid voor Derlei, maar die kreeg de bal niet tegen de netten. Een minuut later kopte Simao Benfica op voorsprong. De assist was van rechtsachter Nelson. Doelpuntenmaker Simao zat meteen goed in de wedstrijd en bood Anderson een mooie kans aan. Die liet de 0-2 echter liggen. Stilaan kwam Paris SG beter in de wedstrijd. Benfica zag Luisao uitvallen. Hij werd vervangen door Moreira Marinho. In het laatste kwartier van de eerste helft ging PSG drukken en moest Benfica achteruit. In een paar minuten tijd keerde PSG de situatie helemaal om. Een voorzet van Pauleta belandde via de paal in doel: 1-1. Bonaventure Kalou ontweek een paar verdedigers van Benfica, legde terug naar Frau en die schoot binnen: 2-1. Frau liet op slag van rust nog de kans op 3-1 liggen. Hij kopte een voorzet van Rothen van dichtbij over.

Benfica kwam vlak na de herneming dicht bij de gelijkmaker. Een kopbal van David Luis op hoekschop van Simao werd door Mendy van de lijn gehaald. Niet veel later schoot Miccoli net naast. Voor PSG plaatste Pauleta de bal net naast. Ondanks de krappe marge was Paris SG tevreden met de voorsprong. PSG concentreerde zich op het verdedigen van die voorsprong en slaagde erin Benfica af te houden.

Paris SG boekte een zonder twijfel deugddoende overwinning. Deze zege kan de zorgen uit de nationale competitie even naar achter schuiven. Toch heeft Benfica door dat belangrijke uitdoelpunt nog alle kansen om zich te kwalificeren. Het belooft alvast een warme avond te worden volgende week in Lissabon.