Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Ramon Sanchez Pizjuan
Sevilla staat voor moeilijke opdracht
Steurbaut Kersten

Titelverdediger Sevilla staat voor een moeilijke opdracht in de UEFA Cup. De Spanjaarden speelden in eigen huis 2-2 gelijk tegen Shakthar Donetsk. Opvallend: drie van de vier doelpunten werden gemaakt vanop de strafschopstip.

De wedstrijd was nochtans goed begonnen voor Sevilla. Na acht minuten werd aanvaller Aleksandr Kerzhakov neergehaald door Shakthar-doelman Bohdan Shust. José Luis Marti zette de strafschop feilloos om. Vijf minuten later stond het bijna 2-0 voor de leider in de Primera Division, maar Jesús Navas trof de dwarsligger met een versnoeiend afstandschot vanop de rand van het strafschopgebied.

Een misser die de Spanjaarden duur te staan zou komen want een paar minuten later bracht Tomás Hübschmann de bezoekers op gelijke hoogte, de eerste tegentreffer voor Sevilla in vijf wedstrijden in de UEFA Cup. Sevilla kreeg via Navas, Kerzhakov en Sergio Valente voldoende kansen om de wedstrijd teru in hun voordeel te beslissen, maar het was Matuzalem die vanop de stip Shakthar tegen de gang van het spel in op voorsprong bracht.

Een dramatische nederlaag naderde voor Sevilla tot Enzo Maresca in de slotfase werd neergehaald door Olexiy Gay. De Italiaanse middenvelder zette de 11-meter zelf om en redde de terugwedstrijd voor zijn club, al zal het een zware dobber worden willen de Spanjaarden doorstoten naar de kwartfinales.