Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Stade Felix Bollaert
Lens met kleine marge naar Leverkusen
Philippe Crols

RC Lens en Bayer Leverkusen speelden donderdagavond hun eerste van twee onderlinge duels in de UEFA Cup. De Fransen trokken in de eerste ontmoeting het laken naar zich toe, maar de 2-1-overwinning geeft natuurlijk weinig zekerheid voor de return.

Het was een intensieve partij waarin Karim Haggui een hoofdrol wist op te eisen. De speler van Bayer Leverkusen was bij alle drie de doelpunten betrokken. De eerste keer dat hij in het stuk voorkwam was na zo'n twintig minuten spelen. Toen zag hij er niet goed uit toen Monterrubio de 1-0 lukte. Die 1-0 was trouwens de ruststand.

In de tweede helft leek de Tunesische verdediger zijn foutje goed te maken. Hij maakte na vijf minuten spelen in die tweede helft de zeer belangrijke goal op verplaatsing voor de Duitsers. Toch kende hij nog een fase in de wedstrijd waarin hij niet echt gelukkig was. Twintig minuten voor tijd veroorzaakte hij een strafschop. Hij kreeg daarvoor geel, maar had eerder in de partij al een geel karton gekregen. Rood voor Haggui dus en Leverkusen nog twintig minuten met z'n tienen verder. De strafschop zelf werd door Cousin omgezet. Hij bezorgde het Franse Lens daarmee nog een krappe 2-1-overwinning. Leverkusen keert dus met een goede uitgangspositie terug naar Duitsland, maar er had voor de Duitsers zeker meer ingezeten.