Speeldag: Speeldag 1
Stadion: DSB Stadion
AZ wint zonder problemen
Dirk Pieters

AZ kende op de eerste speeldag van de Uefa-beker geen probleem met Sporting Braga. De Nederlandse club won met 3-0 in het eigen DSB-stadion. Vooral in de tweede helft waren de Alkmaarders de betere.

In de eerste helft kregen beide ploegen enkele uitstekende kansen en had de score al vroeg kunnen oplopen. Vooral de Portugese spitsen lieten heel wat mogelijkheden liggen. AZ-doelman Joey Didulica moest enkele keren goed ingrijpen. Aan het einde van de eerste helft kwam AZ dan toch op voorsprong. Een schot van Moussa Dembele werd nog gekeerd door de Portugese goalie, maar in de rebound schoot Shota Arveladze beheerst raak.

In de tweede helft was AZ duidelijk de betere ploeg en liep de scorde nog verder op. Al was het wel wachten tot een kwartier voor het einde alvorens invaller Danny Koevermans de wedstrijd besliste met een mooi schot. In de slotfase zorgde Stijn Schaars voor de 3-0 eindstand. [AN]