spaSparta Praag
espEspanyol Barcelona
0-1
17' Luis García (pen)
Tonnelier Caroline

Espanyol Barcelona is goed begonnen aan de groepsfase van de Uefa-beker. De Catalanen haalden een belangrijke uitzege op het veld van Sparta Praag.  De Spaanse bekerwinnaar haalde het met 0-2 dankzij één doelpunt in elke helft.  Dankzij deze zege deelt Espanyol de leidersplaats met Zulte-Waregem.

Espanyol is niet goed op dreef in de eigen competitie en de statistieken waren de Catalanen ook niet goed gezind.  De ploeg uit Barcelona had immers nog nooit gewonnen in Tsjechië en Sparta had al tien thuiswedstrijden geen tegendoelpunt meer geïncasseerd.  De bezoekers begonnen gemotiveerd aan de wedstrijd, wat resulteerde in twee gele kaarten in de eerste tien minuten.  Het meeste balbezit was ook voor Espanyol en dat leverde een aantal kleine kansjes op.  Na een dik kwartier spelen was het al raak.  Kadlec beging een strafschopfout op Luis Garçia en die zette de penalty zelf om.  Sparta probeerde te reageren, maar had het moeilijk om echt voor gevaar te zorgen.  De Tsjechen kwamen toch een aantal keer in de buurt van de goal via Kisel en Repka.   Doelpunten vielen er echter niet meer in de eerste helft.

Na de pauze bleef Espanyol de rangen goed gesloten houden en de thuisploeg vond hier geen oplossing voor.  De Spaanse bekerwinnaar kwam na iets meer dan een uur voetballen dicht bij de 0-2, maar Pandiani werd foutief afgestopt door Repka.  De scheidsrechter kneep echter tot ieders verbazing een oogje dicht voor deze overtreding.  In de slotminuten kwam het tweede Spaanse doelpunt er toch nog.  Het was Riera die op aangeven van Zabaleta de eindstand op het bord zette.  Espanyol kan met een opgekrikt zelfvertrouwen naar Barcelona terugkeren, terwijl Sparta voor een heel moeilijke opdracht staat in deze Uefa-bekercampagne.