Speeldag: Speeldag 1
Stadion: St Jakob Park
Huysegems schenkt Feyenoord een punt
Dirk Pieters

Het Nederlandse Feyenoord kende een lastige avond op het veld van Basel en mocht op het einde van de wedstrijd blij zijn met een 1-1 eindstand. Voor de Rotterdammers het eerste puntje in de Uefa-beker. Stein Huysegems zorgde voor de enige Nederlandse treffer.

In de eerste helft was FC Basel de betere ploeg, maar vergat het zijn kansen af te maken. Vooral doelman Henk Timmer speelde een uitstekende wedstrijd. Voor Feyenoord kreeg Angelos Charisteas de beste kans voor rust, maar de Griek kreeg, oog in oog met de bezoekende doelman, de bal niet in doel.

Ook na de pauze nam de thuisploeg het initiatief en zag nu dat de inzet voor een doelpunt zorgde. Na opnieuw veel open kansen te missen, was het na zestig minuten wel raak. Henk Timmer kon een vrije trap nog afweren, maar in de herneming schoot Eduardo, die net tien seconden op het veld stond, de 1-0 tegen de touwen. Feyenoord besefte dat het iets aan die achterstand moest doen en zette alles op alles in het laatste halfuur. Dat leverde dan ook de gelijkmaker op. Jonathan de Guzman zette invaller Stein Huysegems vrij voor het Zwitserse doel. Onze landgenoot schoot de bal beheerst binnen. Dat was meteen ook de laatste kans van de wedstrijd die eindigde in een 1-1 gelijkspel. [AN]