Rapid Boekarest
psgPSG
Datum: 19/10/2006 20:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Stadionul Giulesti-Valentin Stanescu
Rapid en PSG komen niet tot scoren
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Rapid en PSG komen niet tot scoren
Foto: © SC

Voor Paris Saint-Germain ging het in de Franse competitie tot nu toe niet al te best. In de Uefa-beker wilden de Parijzenaars uiteraard wel goed beginnen op het veld van Rapid Boekarest. David Rozehnal speelde voor PSG een hele wedstrijd.

De eerste kans uit de partij was voor Boekarest. Ionut Rada zag zijn spectaculaire poging over gaan. De eerste helft stelde bitter weinig voor en geen van beide ploegen kon echt bekoren. Maldarasanu zette dan toch een run op, maar zijn schot ging naast. In de laatste tien minuten ging het spelpeil dan toch omhoog. Karamyan schoot voor Boekarest over. Aan de andere kant kopte Dian茅 een voorzet van Sammy Traor茅 voorlangs. 

Na rusten kwam de wedstrijd nog meer open. De ingevallen Griffiths knalde naast. Rozehnal schoot van op afstand in de armen van Rapid-doelman Coman. Een afstandsschot van Buga ging dan weer net over. Diezelfde Buga plaatste de volgende mogelijkheid naast. De laatste kans was nog voor Rozehnal, maar zijn kopbal ging over. 

Uiteindelijk was de 0-0 eindstand een logisch resultaat. De toeschouwers bleven een beetje op hun honger zitten, Rapid Boekarest en Paris SG deelden de punten. Panathinaikos gaat in deze groep dus alleen aan de leiding. [AN]