Speeldag: 1/16 Finales (H)
Stadion: Ali Sami Yen Istanboel
Galatasaray vergeet te scoren
Nico Wieme

In het verrassend koude Istanbul en op een licht besneeuwd terrein hebben Galatasaray en Bayer Leverkusen 0-0 gelijkspeeld.

De eerste 25 minuten van de eerste helft gebeurde er niet veel. Galatasaray probeerde wel aan te vallen, maar Leverkusen ving die golven telkens goed op. Op de 28ste minuut kreeg de thuisploeg de eerste grote kans van de wedstrijd. Vanuit schijnbaar buitenspel knalde Umit op doelman Adler. De reactie van Bayer volgde een minuut later. Een voorzet van Barbarez werd door de Turken echter in hoekschop gewerkt. Vier minuten voor de pauze een reuzekans voor Galatasaray na een misverstand in de bezoekende defensie. Hakan Sukur besloot echter naast. De rust werd bereikt met een brilscore. De thuisploeg was wel iets dreigender dan de bezoekers.

De Turken startten snedig na de pauze. Hakan Sukur kopte al meteen een hoekschop over. Op de 51ste minuut miste diezelfde speler dé kans op de 1-0. Helemaal vrijstaand voor doel besloot hij te zwak op Adler. Na een uur spel zetten de bezoekers iets meer druk. Goed twintig minuten voor affluiten belandde een voorzet van bezoeker Barnetta ei zo na in doel. Amper een minuut later trapte Umit ongecontroleerd hoog over. In de laatste tien minuten gingen beide ploegen nog hun kans. In de absolute slotminuut van de blessuretijd mocht Galatasaray bijna juichen, toen Adler de bal loste. Nonda kon de rebound echter niet benutten, waardoor de beginstand tevens de eindstand werd.

Beide ploegen maken nog kans op de achtste finales. Galatasaray toonde zich iets gevaarlijker dan Leverkusen, maar was niet scherp genoeg voor doel. De terugmatch in Duitsland zal beslissen wie doorstoot.