breWerder Bremen
braBraga
Naldo 4'
1-0
2-0
David Nicolas (pen) 95'
3-0
Datum: 13/02/2008 20:30
Competitie: Europa League
Speeldag: 1/16 Finales (H)
Stadion: Pittodrie Stadium
Werder met één been in achtste finales
Nico Wieme
| 0 reacties
Werder met één been in achtste finales
Foto: © SC

Werder Bremen heeft dankzij een 3-0-zege tegen Sporting Braga een serieuze optie genomen op de achtste finales van de UEFA Cup. De Duitsers hadden hiervoor wel een uitstekende Tim Wiese nodig. De doelman stopte maar liefst twee penalty’s.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de thuisploeg. Na amper vier minuten wist Naldo via een vrijschop al de score te openen. Het antwoord van de Portugezen liet niet lang op zich wachten. Op de elfde minuut versierden de bezoekers een elfmeter. Linz ging over het been van Fritz. Wiese (foto) redde echter de zwak getrapte bal van diezelfde Linz. Iets voorbij het kwartier ontsnapte Braga aan een dubbele achterstand, want Mertesacker schoot hard tegen de paal.
 
Het was maar uitstel van executie. Vlak voor het halfuur bereikte een flankvoorzet van Almeida de vrijstaande Jensen, die de bal mooi in de rechterbenedenhoek binnentrapte. Acht minuten voor de pauze stopte Wiese Matheus foutief af. Dit keer zette Jorginho zich achter de bal, maar weer wist Wiese zijn netten schoon te houden. Bremen stond op een geruststellende voorsprong na 45 minuten, maar de stand gaf een vertekend beeld. De bezoekers hadden het enkel aan zichzelf te wijten dat ze niet tot scoren kwamen.
 
Na de pauze was het niveau duidelijk minder. Werder was weliswaar de betere ploeg, maar moest toch op zijn hoede zijn voor de tegenprikken van Braga. Vier minuten in blessuretijd nam Almeida alle twijfel weg. Dit keer kreeg de thuisploeg een strafschop na handspel in de zestien. De Portugees deed wat zijn landgenoten bij Braga niet konden: scoren van op de stip. Werder kan vanuit een zetel de terugmatch aanvangen.