Speeldag: 1/16 Finales (H)
Stadion: Lerkendal Stadion
Rosenborg verliest op eigen veld
viki meeuwis

Rosenborg deed een slechte zaak vanavond in het eigen Lerkendalstadion. Het ontving er het Italiaanse Fiorentina en verloor van de Italiaanse ploeg met 0-1.

Rosenborg begon redelijk goed aan de wedstrijd en was het meest actief terwijl Fiorentina de bal meestal op de eigen helft hield. Riccardo Montolivo had Fiorentina al na tien minuten op voorsprong kunnen brengen maar zijn schot ging net naast.

Het zou Adrian Mutu zijn die op het kwartier de enige goal van de wedstrijd kon scoren. Massimo Gobbi ging makkelijk de verdediging van de Noorse ploeg voorbij en kon de bal richting doel spelen. Nieuwkomer Rune Jarstein kon de bal niet vasthouden waardoor de bal terug in het veld kwam. Wederom kwam de verdediging tekort en daar profiteerde Mutu van om de bal in doel te werken.

Fiorentina bleef vanaf dan domineren. Als Rosenborg al in het bezit van de bal kwam via de counter dan was het precisie in de afwerking dat ontbrak aan Noorse zijde. De beste kans voor de Noren voor de pauze kwam toen Marek Sapara de bal achter de verdediging van Fiorentina wist te spelen. Youssef Koné kreeg de bal te pakken en kon schieten vanop een goede zeven meter. Spijtig voor Rosenborg kwam het schot recht in de armen van keeper Sebastian Frey terecht.

Na de rust liet Rosenborg betere dingen zien. De club uit Tronheim was meer in balbezit maar Fiorentina was duidelijk tevreden met de 0-1 voorsprong en stond de thuisploeg maar weinig ruimte toe. Tien minuten voor tijd kon Didier Konan Ya nog een schot op doel richten maar de bal kwam op de paal terecht.