Speeldag: 1/16 Finales (T)
Stadion: Allianz Arena
Bayern blikt Aberdeen in en treft Anderlecht
Harald Berings

Bayern München heeft zich vanavond met glans geplaatst voor de achtste finales van de UEFA Cup. Tegen Aberdeen speelden de Duitsers alle twijfels van de heenwedstrijd weg.

In eigen huis kon het Schotse Aberdeen nog voor een kleine stunt zorgen, door Bayern op een 2-2 gelijkspel te houden. De return in de Allianz Arena wierp echter licht op het grote kwaliteitsverschil tussen beide teams. Na twaalf minuten opende Lucio de score voor de thuisploeg en tien minuten voor de rust verdubbelde onze landgenoot Daniël Van Buyten die voorsprong.

Twee centrale verdedigers aan het kanon dus voor de Rekordmeister, die na de pauze gewoon verder ging op zijn elan. Met twee treffers in zes minuten maakte Lukas Podolski de klus definitief af. Steve Lovell leek de Schotse eer nog te redden, maar een laat doelpunt van Mark van Bommel zette de wel erg duidelijke 5-1-cijfers op het scorebord.

Bayern München stoot dus zonder veel problemen door naar de achtste finales, waar het Anderlecht treft. Paars-wit hield vanavond Bordeaux op 1-1 en kan dus een ticket naar München boeken, waar het op 13 maart mag aantreden in de fabelachtige Allianz Arena. Maar eerst wacht Sporting nog een mooie avond: een week eerder komen de Duitsers in Brussel op bezoek en kan Anderlecht zich opmaken voor een nieuwe Europese stunt.