Speeldag: 1/16 Finales (T)
Stadion: Luzhniki
Marseille door het oog van de naald
Nico Wieme

Olympique Marseille is ternauwernood aan de uitschakeling in de UEFA Cup ontsnapt. Na een relatief veilige 3-0-voorsprong tegen Spartak Moskou, verloren de Fransen in Rusland met 2-0.

Het Marseille van Eric Gerets had de heenwedstrijd in de zestiende finales van de UEFA Cup met overtuigende 3-0-cijfers gewonnen tegen Spartak Moskou. De Zuid-Fransen beleefden donderdagavond een zinderende slotfase in Rusland. Marseille overleefde die en plaatst zich dus zonder al te veel glans voor de volgende ronde.

De bezoekers domineerden weliswaar de eerste helft, maar het was de thuisploeg die tegen de gang van het spel in vlak voor rusten op voorsprong kwam dankzij een doelpunt van Aleksandr Pavlenko. In de tweede helft kreeg Marseille heel wat druk te verwerken, maar de voormalige Champions Leaguewinnaar leek gewonnen spel te hebben tot vijf minuten voor tijd.
Roman Pavlitsjenko
bracht met een tweede doelpunt weer hoop in het stadion. De Russen zetten dan alles op alles, maar ze kwamen tijd te kort om nog verlengingen uit de brand te slepen. Marseille een ronde verder, maar door de nederlaag komt er een einde aan een reeks van zeven ongeslagen wedstrijden op rij.