Speeldag: 1/16 Finales (T)
Stadion: Stadio Artemio Franchi
Fiorentina verslaat Rosenborg
viki meeuwis

Rosenborg verloor de heenwedstrijd in Trondheim met 1-3 en moest vanavond dus minstens twee keer scoren om door te gaan in de UEFA cup.

Daar slaagden de Noren echter niet in. Rosenborg kon gedurende de eerste 25 minuten stand houden maar daarna was het Europese avontuur ten einde. Op het half uur kwam Fiorentina gevaarlijker opzetten. Eerst wist Pazzini de verdediging van Rosenborg uit tet schakelen en kopte de bal hard richting doel. Gelukkig voor de Noren stand keeper Jarstein klaar om in te grijpen. Demidov kon even later ook de Noorse defensie passeren maar ook zijn kopbal kwam in de armen van Jarstein terecht. Adrian Mutu met een schot maar de bal kwam een meter naast. Rosenborg ging het dan maar op de counter zoeken maar verder dan een halve poging van Konan kwamen ze niet meer in de eerste helft. In de 37e minuut was het Liverani die vanop vijftien meter kon schieten, Jarstein kon niet meer bij de bal en zo stond het iets na het half uur 1-0 voor Fiorentina.

Na de rust behield Fiorentina de controle over de wedstrijd. De beste kans voor Rosenborg kwam er in de 68e minuut via Alexander Tettey die de bal nipt over het doel kopte. Fiorentina dreef het tempo de hoogte in en begon vanop de flanken te opereren. In de 80e minuut kreeg Cacia de bal te pakken en kon die in doel schieten vanop tien meter. Met nog twee minuten te spelen kon Koné de eer redden voor Rosenborg. Sapara met een goede inworp, Koné kon de defensie van de Italianen passeren en kon de bal vanop vijf meter in doel koppen.

Het was te weinig te laat voor Rosenborg dat zijn Europese avontuur hier ziet stranden. Fiorentina gaat wel door en neemt het in de volgende ronde op tegen Everton, dat vanavond SK Brann wist te verslaan met 6-1.