Speeldag: 1/16 Finales (T)
Stadion: HSH Nordbank Arena
Hamburg glansloos verder
Nico Wieme

Hamburg SV heeft zich zonder glans geplaatst voor de achtste finales van de UEFA Cup. Daarvoor volstond een 0-0-gelijkspel tegen FC Zürich, nadat de Duitsers de heenmatch met 1-3 hadden gewonnen.

HSV heeft duidelijk zijn krachten gespaard voor de topper van komend weekend tegen Bayern München. De Noord-Duitsers hadden ook niet echt reden om veel energie te verspillen. Ze hadden de heenwedstrijd al met 1-3 gewonnen. Het belangrijkste voor de troepen van trainer Huub Stevens was om geen blessures op te lopen en dat is ook gelukt.

Naarmate de eerste helft vorderde kwamen de gastheren beter in het spel. Pjotr Trochowski, die de geblesseerde spelmaker Rafaël van der Vaart verving, wierp zich daarbij op als drijvende kracht. De eerste kans was ook voor Trochowski, maar zijn afstandsschot werd door bezoekend doelman Johnny Leoni met de vingertoppen in hoekschop geduwd. De grootste kans kreeg Collin Benjamin. Vlak voor rusten schoot de Namibiër van op twaalf meter net naast het doel.

De tweede helft was een maat voor niets. Hamburg wou niet en Zürich kon niet. De Zwitsers boden wel het nodige weerwerk, waardoor de thuisploeg niet echt aan uitgespeelde kansen kwam. De enige echte kans van de bezoekers volgde in de 70ste minuut. Het schot van de volledig vrijstaande Eric Hassli ging echter over het HSV-doel.

Hamburg treft nu in de achtste finales van de UEFA Cup de landgenoten uit Leverkusen. Bayer plaatste zich ten nadele van Galatasaray. De havenploeg had liever de Turken getroffen, want een wedstrijd tegen een ander Duits team beschouwen ze eigenlijk niet als een UEFA Cupwedstrijd. Hamburg speelt weer eerst uit.