Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: City of Manchester Stadium
City met tien na domme fout Balotelli
Yves Dekoning

Manchester City stond voor een moeilijke opgave na de nederlaag (2-0) in Kiëv. Door een vroege rode kaart werd het extreem lastig voor de Engelse topclub.

Manchester City verloor in Oekraïne met 2-0 van Dinamo Kiëv. Toch geloofden de Citizens nog in de kwalificatie voor de kwartfinale van de Europa League. Na 36 minuten spelen maakte Mario Balotelli de taak nog zwaarder door rood te pakken. Hij ging zwaar door op Goran Popov. Drie minuten later kreeg City wel weer hoop dankzij Aleksandar Kolarov. Hij knalde de bal door een bos van benen in doel.

Vincent Kompany speelde de hele wedstrijd en deed dat alweer voortreffelijk. Man City kon druk zetten na rust en kreeg nog kansen om een tweede goal te scoren. Diep in blessuretijd nog kon Carlos Tevez net niet de 2-0 binnen tikken. Naast de rode kaart voor Balotelli moest de scheidsrechter nog acht gele kaarten trekken, waarvan vijf voor City. De thuisploeg heeft er voor gevochten, maar Kiëv hield stand.