Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: El Madrigal
Villarreal gemakkelijk naar kwartfinales
Melissa Maes

De Spanjaarden gaan door naar de kwartfinales van de Europa League. Villarreal won de terugwedstrijd met 2-1, een ‘zuinige score’ na de het doelpuntenfestival tijdens de heenwedstrijd.

Villarreal nam in de heenronde afscheid van de Duitsers met een 2-3-voorsprong. In eigen huis lieten de Spanjaarden zich niet verrassen en met een 2-1-eindstand stoten ze door naar de volgende ronde in de Europa League.

Het was Cazorla die in de 33ste minuut de bal mooi voorbij Adler in doel krulde. Ook in de tweede helft hadden de Spanjaarden de wedstrijd in handen, in de 61ste minuut maakte Rossi Scurto het tweede doelpunt. In de laatste tien minuten kon Leverkusen via Eren Derdiyok toch eens prikken in de Spaanse defensie waardoor het nog 2-1 werd. Tevergeefs moet het team van Michael Ballack afscheid nemen van het Europese avontuur.