Datum: 05/08/2010 20:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Stadion: Luminus Arena
Makke Finnen leggen Racing Genk niets in de weg
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Makke Finnen leggen Racing Genk niets in de weg
Foto: © SC

Racing Genk heeft zich eenvoudig geplaatst voor de play-offs van de Europa League. Na de ruime zege in Finland legde het ook in eigen stadion Inter Turku over de knie: 3-2. Ondanks de vijf doelpunten was het geen hoogstaande wedstrijd.

Racing Genk mag blijven dromen van de poules van de Europa League. Al is de kans groot dat het bij dromen blijft. Het Finse FC Inter Turku toonde zich in de Cristal Arena allesbehalve een waardemeter voor wat er nog volgen moet. Over twee weken heet de tegenstander mogelijk Juventus, Manchester City of PSV Eindhoven.

Controle

En dan zal Racing Genk veel beter voor de dag moeten komen dan vanavond. Na de 1-5-zege in Turku mocht de kwalificatie dan wel een formaliteit zijn, de 15.407 Genkse fans, toegang was gratis voor abonnees, hadden waarschijnlijk meer verwacht van deze wedstrijd.

Akkoord. Frank Vercauteren stuurde in vergelijking met de wedstrijd tegen Germinal Beerschot zeven nieuwe spelers de wei in. De spelers deden weinig moeite om de toeschouwers een leuke avond te bezorgen en beperkten zich vooral tot controle.

En dat had tegen de zwakke Finnen anders gemogen, en misschien wel gemoeten. Bij de eerste Genkse kans was het immers meteen raak. De bezoekende defensie werd makkelijk opgerold en Marvin Ogunjimi maakte er op aangeven van Stein Huysegems 1-0 van.

Niets op aan te merken op de voorsprong, het balbezit was immers voor Racing Genk. Maar het werd al even makkelijk terug 1-1. De Amerikaan Daniel Antunez tikte op een te gemakkelijk weggegeven hoekschop de gelijkmaker in het dak van het doel. Een onnodig moment van concentratieverlies.

Dolle slotfase

De tweede helft had weinig om het lijf, maar in een dolle slotfase werd er toch nog drie keer gescoord. Na handspel van Davi Rancan op een schot van Moussa Koïta ging de bal op de stip. De ingevallen Daniel Tözser zettte de elfmeter feilloos om. Huysegems probeerde de zege nog wat meer glans te geven, maar Antunez maakte er met zijn tweede van de avond toch nog 3-2 van.

Herbeleef KRC Genk - FC Inter Turku