Speeldag: Vierde voorronde (Terug)
Stadion: Estádio do Dragão
Porto is opnieuw te sterk voor verdienstelijk Genk
Fabian Morren

Racing Genk heeft na de heenwedstrijd ook de return verloren. Een moedig Genk ging met 4-2 onderuit bij FC Porto.

Na de 0-3 uit de heenwedstrijd geloofde niemand meer in de kwalificatie voor Genk. Daarom ook gunde coach Frank Vercauteren zijn sterkhouders Thomas Buffel en Kevin De Bruyne wat rust. Maar ook zonder het duo liep het in de aanvangsfase lekker voor Genk. Halverwege de eerste helft klommen de bezoekers zelfs op voorsprong. Jelle Vossen dook op in de rug van de Portugese defensie en gaf Genk weer een sprankeltje hoop.

Porto reageerde vrijwel meteen. Köteles maakte een overtreding in het strafschopgebied, maar de Genkse doelman maakte zijn fout direct goed door de penalty van Hulk te stoppen. Het was echter niet meer dan uitstel, want wat later stuurde Hulk een vrije trap toch tegen de netten. Genk slaagde er wel in om met de bordjes in evenwicht te gaan rusten.

Ook na de rust kozen beide teams resoluut voor de aanval. Al snel resulteerde dat in de 2-1 voor Porto. Köteles ging niet vrijuit op de poging van Fernando en was zo mede verantwoordelijk voor de achterstand van zijn team. Genk toonde veerkracht en kwam enkele minuten later weer langszij, en opnieuw via Jelle Vossen. Hulk vond het dan echter welletjes en met twee doelpunten in enkele minuten tijd telde hij Genk helemaal uit. De bezoekers beperkten nadien nog enigszins de schade.