gntKAA Gent
feyFeyenoord
Datum: 26/08/2010 20:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Vierde voorronde (Terug)
Stadion: Jules Ottenstadion
Gentse Feesten krijgen een vervolg
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Gentse Feesten krijgen een vervolg
Foto: © SC

De Gentse feesten hebben een maand na datum nog een mooie uitsmijter gekregen. AA Gent plaatste zich na een bloedstollende avond voor de groepsfase van de Europa League. Yaya Soumahoro en Elimane Coulibaly knikten de Buffalo’s voorbij Feyenoord.

Leroy Fer bezorgde AA Gent vorige week een kleine kater in de Kuip. Europees is een 1-0-nederlaag op verplaatsing immers altijd een linke uitslag. Toch geloofde de Belgische vicekampioen nog volop in de kwalificatiekansen voor de groepsfase van de Europa League.

En terecht. De Rotterdammers hadden immers ook geen onuitwisbare indruk nagelaten. Een ploegje dat binnen het bereik moest liggen van de Buffalo’s. Die stelling werd in het Ottenstadion opnieuw onderstreept. Feyenoord mocht dan wel de eerste drie kansen van de wedstrijd voor zijn rekening nemen, het was AA Gent dat zich de betere ploeg toonde en het initiatief nam.

Die goede intenties kregen echter niet meteen een vervolg in de zone van de waarheid.. Yaya Soumahoro en Elimane Coulibaly sneden wel gretig door de bezoekende defensie. Stefan De Vrij kon de Ivoriaan nog net het scoren beletten.

Feyenoord toonde zich echter heel kwetsbaar achterin en het was dan ook geen toeval dat de eerste Gentse kans voortvloeide uit een foutje. De 17-jarige Bruno Martins kopte het leer recht in de voeten van Coulibaly. De Senegalees verslikte zich in de bal, Yassine El Ghanassy besloot de herneming flauwtjes op Erwin Mulder.

AA Gent tankte echter vertrouwen. Een vrije trap van Randall Azofeifa scheerde nog de dwarsligger, maar Soumahoro zorgde toch voor de verdiende voorsprong. De Gentse revelatie maakte op een voorzet van El Ghanassy met zijn knikker het doelpunt van Fer in Rotterdam helemaal ongedaan. De 20-jarige Ivoriaan wist met zijn vreugde geen blijf. Het Ottenstadion ontplofte.

Een zwak Feyenoord kwam net voor rust bijna terug op gelijke hoogte. Georgino Wijnaldum dook helemaal alleen op voor Bojan Jorgacevic, maar de spits vergat om het Ottenstadion terug het zwijgen op te leggen. De Serviër zat er net als in het openingskwartier goed tussen.

Na een uur was de nederlaag in Rotterdam helemaal vergeten. Coulibaly klom het hoogst op een hoekschop van Azofeifa en knikte de 2-0 tegen de netten. De Senegalees maakte zo meteen zijn foutje goed. Een minuut eerder wachtte hij te lang om van dichtbij te besluiten.

Wat volgde was een half uur nagelbijten, bibberen en beven tegelijkertijd. De zenuwen staken de kop op en AA Gent voetbalde te slordig om Feyenoord het nekschot te geven. El Ghanassy besloot de beste mogelijkheid in het zijnet. De Rotterdammers

Nie pleuje, zegt het gekende Gentse spreekwoord. Een strijdkreet die de spelers duidelijk allemaal van buiten hadden geleerd. De Rotterdammers beukten met meer inzet dan kunde nog op de Gentse poort, maar Jorgacevic en co wilden van geen wijken weten. In de slotfase trapte Fer het doelpunt van de kwalificatie in de tribune. Deze keer blijft het Rotterdamse goudhaantje achter met een zware kater. Gent gaat een lange feestnacht tegemoet.

Herbeleef KAA Gent - Feyenoord

Vooraf

Europa League

 Vierde voorronde (Terug)