Stadion: Estadio Municipal de Balaidos Vigo

Volg de match tussen Celta De Vigo en KRC Genk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Kan Racing Genk een goede uitgangspositie verwerven met oog op de terugmatch volgende week? Volg het bij ons op de voet!
20:36
Buffel op de bank
Stuyvenberg wil uitgaan van eigen sterkte en gaat dat doen met een aanvallende opstelling. Thomas Buffel zit op de bank bij de Limburgers.
1
Celta De Vigo-Racing Genk: 0-0
1
We zijn er aan begonnen in Vigo. Wie pakt de beste uitgangspositie?
3
Berge met een goede rush en dan meegeven met Boëtius. Een leuke voorzet richting Samatta, maar er zat nog een verdediger tussen.
6
De thuisploeg komt via Sisto ook eens de neus aan het venster steken, maar veel levert dat niet op.
9
Het blijft vooralsnog wachten op de eerste échte kans. Genk probeert druk te zetten, maar vloeiend gaat het allemaal nog niet.
10

Goal
Doelpunt van Jean-Paul Boëtius (Leandro Trossard)
Boëtius met het belangrijke uitdoelpunt, na goed voorbereidende werk van Trossard. De Nederlander heeft maar binnen te koppen.
12
De thuisploeg zal nu moeten komen na de achterstand, Boëtius profiteert van de ruimte, maar verliest dan de bal.
15

Goal
Doelpunt van Pione Sisto (John Guidetti)
Het is alweer 1-1. Genk raakte niet onder de Spaanse druk weg. Sisto loopt door op een hakje van Guidetti en ramt hard binnen.
16
En zo hebben we toch wel een erg leuk openingskwartier gehad.
17

Goal
Doelpunt van Iago Aspas Juncal (Onbekend Onbekend)
En daar is de 2-1 al, want Iaspas straft een foutje van Colley helemaal af!
20
Zo is het plots aan Genk om te komen, al is 2-1 nog niet meteen de slechtste uitgangspositie.
23
Opnieuw een hakje van Guidetti, maar deze keer is het Castro die kan aanleggen ... en naast trapt!
25
En plots staat Castagne alleen voor doel na een voorzet van Trossard, maar hij krijgt er hem niet in.
27

27
Ondertussen ook de eerste gele kaart voor Castagne. Wass met de vrije trap, maar over de kooi van Ryan.
27
 Gele kaart voor Timothy Castagne

28
Aan de overkant alweer een trapje op doel van eerst Malinovskyi en dan Uronen uit de tweede lijn. Genk probeert wel, maar moet ook uitkijken.
31
De eerste storm is stilaan geluwd, we zijn dan ook een halfuur ver. Nog een kwartier tot de zuurverdiende rust.
34
Hernandez met een gevaarlijke kopbal op voorzet van Mallo, maar gelukkig voor de Limburgers enkele meters naast.
36
Wat krijgen we nog voor de pauze? Genk probeert de bakens te verzetten, maar moet opnieuw achteruit.
38

Goal
Doelpunt van John Guidetti (Iago Aspas Juncal)
En daar is de 3-1. John Guidetti is de doelpuntenmaker van dienst. De Zweed krijgt zijn eigen nummer te horen als hij scoort, ook dat is mooi hier in Vigo.
41
Nog vijf minuten voor Genk volhouden in de eerste helft.
44
Samatta en Malinovskyi kwamen er nog eens dicht bij met een kopbal en een vrije trap, maar het lijkt 3-1 aan de rust te gaan worden.

Scheidsrechter
Rust
Celta De Vigo - Racing Genk: 3-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De bal rolt opnieuw in Spanje. Kan Genk nog iets?
48
Wat kan Genk nog? Vooralsnog geen kansen!
49
Brabec moet tussenkomen om Vigo van de 4-1 te houden na een voorzet van Sisto. Guidetti stond klaar!
53
Voorlopig niet al te veel doelrijpe kansen na de pauze. De thuisploeg lijkt het allemaal best te vinden.
57
Aspas wordt mooi diep gestuurd en haalt de achterlijn. Hij legt terug naar Mallo die vanuit een scherpe hoek hard op Ryan trapt.
60
Op het uur een botsing met onder meer Colley, die even moet bekomen.
62
Vervangen Jean-Paul Boëtius
Ingevallen Thomas Buffel

62
Thomas Buffel staat klaar om in te vallen. Kan hij nog iets betekenen?
65
Bijna halfweg de tweede helft. Wat mogen we nog verwachten van Genk?
67
Vervangen John Guidetti
Ingevallen Claudio Beauvue

67

Goal
Doelpunt van Thomas Buffel (Onbekend Onbekend)
Genk gaf al wat cadeautjes aan de thuisploeg, maar nu geeft Celta een prijsje terug. De aansluitingstreffer via Buffel in twee tijden!
71
Wass met de vrije trap, maar geen probleem voor Ryan. Alles is plots nog mogelijk aan beide kanten!
73
 Gele kaart voor Leandro Trossard

74
Ook Trossard vliegt nu op de bon. Nog een kwartier volhouden en Genk kan met een goede uitgangspositie naar huis.
78
Vervangen Daniel Wass
Ingevallen Jozabed Sánchez Ruiz

78
Ryan moet zich tonen, deze keer op een inzet van Aspas. Daar komen de Limburgers goed weg!
81
Krijgen we nog iets voor het einde van de wedstrijd? Nog tien minuten en Genk heeft nog steeds een degelijke uitgangspositie.
82
Vervangen Leandro Trossard
Ingevallen Siebe Schrijvers

84
Celta gaat toch echt wel op zoek naar de vierde treffer voor Spanje.
85
 Gele kaart voor Siebe Schrijvers

88
Sisto probeert het nog eens, maar Uronen is bij de pinken. Aan de overkant kan Sergio Alvarez eens een bal klemmen.
90
Er komen nog vier minuten bij!
90+2
Vervangen Ruslan Malinovskiy
Ingevallen Bryan Heynen

90+3
Voorlopig geen kansen in de extra tijd. Nog anderhalve minuut en we kunnen met 3-2 naar huis.

Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
22:56
Einde in Vigo: Genk verliest met 3-2, maar een slechte uitgangspositie is dat ook niet!