Herbeleef Antwerp - AZ Alkmaar (Europa League )

Volg de match tussen Antwerp en AZ Alkmaar live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee! Lees 410 reacties...

Antwerp - AZ Alkmaar

Bölöni zet De Sart in plaats van Hongla. Ook bij AZ maar één wijziging. Wuytens komt in de ploeg.
1
Antwerp-AZ Alkmaar: 0-0
1
Antwerp op 90' van de EL-groepsfase!
AZ Alkmaar moet op zoek naar een doelpunt in de kolkende Heizel. Antwerp heeft immers aan een 0-0 genoeg om door te stoten.
2
No nonsens bij de thuisploeg. Lamkel Ze knalde bijna de laptop van uw reporter ter plekke in 1000 stukjes!
4
Lamkel Ze met de eerste knal van de partij en even later versiert Refaelov een corner.
5
Seck kopt voor doel, AZ werkt weg.
6
Ze laat de 1-0 liggen
Bizot komt goed uit en heeft de bal in twee tijden klemvast.
8
Geweldige sfeer op de Heizel!
De decibels schieten de hoogte in als RAFC een bal verovert of als er nog maar de minste kans op dreiging is.
9
De Laet haalt zowaar de achterlijn van AZ en dwingt een hoekschop af.
10
Rodrigues besluit op Bizot
De Portugees duikt op aan de eerste paal en kopt uitstekend. De redding van Bizot is nog beter.
11
Antwerp start furieus!
AZ komt eens op de helft van Antwerp na een lange bal. Het is echter niet van lange duur.
14
Ze legt klaar voor De Sart, maar diens volley gaat hoog over.
16
Lamkel Ze is in goede doen. Het publiek lijkt zijn fratsen al lang vergeten. Nu krijgt hij weer een overtreding mee op links.
18
Ouwejan duikt op voor Bolat, maar hij kan net niet bij de bal.
19
Ouwejan (AZ) tot twee keer toe
Schotje Ouwejan. Tweede keer in evenveel minuten dat hij voor lichte dreiging zorgt.
23
Refaelov met een ballonbal ver over de kooi van Bizot. Dat was niet de bedoeling!
26
Rodrigues gaat op de bon nadat hij veel te laat kwam ingegleden.
26
 Gele kaart voor Ivo Rodrigues

30
De Sart legt aan van ver, maar zijn vizier is (nog) niet goed afgesteld.
32
Ook Mbokani krijgt geel. Een lichte duw, maar een zware straf.
32
 Gele kaart voor Dieumerci Mbokani

34
Mbokani moet eraf met twee keer geel!
Zijn tweede op drie minuten tijd. Hier mocht hij nooit sliden op Vlaar. Zeker niet als je al een geel karton achter je naam hebt staan.
35
 2e gele kaart voor Dieumerci Mbokani

36
En ook Bölöni krijgt een flinke uitbrander van de ref.
37
Het gefluit is nu oorverdovend, zeker wanneer AZ geen gele kaart krijgt na een overtreding.
39
Het wordt nog 50 minuten knokken en zwoegen voor Antwerp. Die rode kaart van Mbokani kan hen nog zuur opbreken.
40
 Gele kaart voor Myron Boadu

43
Geen match meer
Elke beslissing van de ref wordt nu betwist en er wordt naar kaarten gesolliciteerd. We komen nauwelijks nog aan voetballen toe.
45+1
De eerste van twee toegevoegde minuten is al verstreken.

Scheidsrechter
Rust
Antwerp - AZ Alkmaar: 0-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
20:19
Antwerp startte furieus en voetbalde de beste kansen bij elkaar. Drie grote zelfs, maar hét hoogtepunt van de eerste helft is toch wel de rode kaart van Dieumerci Mbokani.
46
Antwerp met 10 op 45 minuten van kwalificatie
Nog 45 minuten scheiden Antwerp of AZ van de poulefase van de Europa League. De stand is in het voordeel van RAFC, AZ staat wel met een mannetje meer.

53
'Shame on you' rolt er nu van de tribunes. De ref moet het ontgelden.
53
Vervangen Stijn Wuytens
Ingevallen Yukinari Sugawara

55
Kansje Antwerp. Rodrigues zijn poging is echter veel te centraal.
59
Boadu mist vrij voor doel
Boadu mist de kans op de 0-1. Hij heeft ruimte op te koppen, maar hij mikt voorlangs.
63
De Laet wordt verzorgd op het veld. En Antwerp heeft al te kampen met een blessuregolf in de verdediging.
65
Bolat is bij de pinken
De Turkse doelman haalt een kopbal van onder de lat en springt vervolgens op de bal.
67
Laatste wissel al bij AZ. Druijf maakt als laatste zijn intrede.
67
Vervangen Jonas Svensson
Ingevallen Ferdy Druijf

68
Stengs treft de lat
AZ begint de druk op te voeren. Stengs legt aan van buiten de 16 en zijn schot scheert de doellat
69
Extra verdedigende power voor RAFC. Hongla komt voor Rodrigues.
71
Vervangen Ivo Rodrigues
Ingevallen Martin Hongla

73

Goal
Doelpunt van Didier Lamkel Ze (Martin Hongla)
Hongla behoudt het overzicht na een lange rush en bedient de Kameroener. Lamkel Ze kopt overhoeks binnen.
74
 2e gele kaart voor Didier Lamkel Ze

75
1-0, maar Zé moet gaan douchen
De enthousiaste viering bij de supporters levert Lamkel Zé een tweede gele kaart op.
76
Met negen tegen elf wordt het nog een kwartier pompen of verzuipen voor de Great Old.
80
Vervangen Lior Refaelov
Ingevallen Dino Arslanagic

81
De gemiste kansen volgen elkaar nu in sneltempo op bij AZ. Nog 9 minuten volhouden voor de thuisploeg.
85
Bolat probeert seconden te winnen, tot grote ergernis van de bezoekers.
86
 Gele kaart voor Oussama Idrissi

89
Even geen kansen meer voor AZ. De thuisaanhang viert elk Alkmaars balbezit nu als een overwinning.
90

Goal
Doelpunt van Calvin Stengs (Oussama Idrissi)
Stengs houdt zijn schot goed laag en vloert Bolat.
90+1
De toegevoegde tijd bedraagt vijf minuten. Zo lang moet Antwerp het nog uitzingen om verlengingen uit de brand te slepen.
90+5
We krijgen verlengingen
Corner AZ. Die levert niets op en de ref fluit af.
91
Start verlengingen, RAFC met 9 tegen 11
Antwerp moet nog een halfuur volhouden om strafschoppen af te dwingen.
91
 Gele kaart voor Teun Koopmeiners

93
Al een eerste heet standje voor de kooi van Bolat, maar de bal rolt net naast.
95
Even rust voor RAFC dat een vrijschop afdwingt op de helft van de tegenstander.
96

Goal
Doelpunt van Ferdy Druijf (Penalty)
De aanvoerder trapt de verlossende treffer tegen de touwen.
97
 Gele kaart voor Owen Wijndal

97
 Gele kaart voor Calvin Stengs

98
Bij Antwerp eisen ze dat iedereen van AZ die mee in het publiek ging vieren nu ook geel krijgt. Dat gebeurt niet en de partij ligt even stil.
99
Vervangen Alexis De Sart
Ingevallen Amara Baby

100

Penalty
Penalty voor AZ Alkmaar
Batubinsika tackelt niet op de bal en wel op de man.
101
 Gele kaart voor Dylan Batubinsika

102

Goal
Doelpunt van Teun Koopmeiners (Onbekend Onbekend)
Boeken toe voor Antwerp. Hier is meer dan een mirakel nodig.
104
Vervangen Ritchie De Laet
Ingevallen Robbe Quirynen

21:48
Drie keer scoren zal niet meer lukken voor de thuisploeg, die enorm diep is moeten gaan om verlengingen uit de brand te slepen.
107
Toch nog een kansje voor Antwerp, maar er wordt goed verdedigd bij AZ.
110
Het is nu wachten op het laatste fluitsignaal. Het publiek zet zich wel nog eens massaal achter de spelers.
111
Vervangen Myron Boadu
Ingevallen Jordy Clasie

113

Goal
Doelpunt van Albert Thór Gudmundsson (Oussama Idrissi)

116
De poppen bij zijn aan het dansen geslagen bij de fans na de 1-4. De ref legt het spel stil.
120+1
De match is hervat. Nog zeven minuten op de klok.
120+7
Antwerp strijdend ten onder
Antwerp heeft het zich moeilijk gemaakt door twee keer rood te pakken en AZ profiteerde daarvan, ondanks het feit dat Antwerp op voorsprong kwam. De Great Old blijft met lege handen achter.