1 Antwerp-fan raakte stadion binnen, 19 anderen aangehouden, duizenden op Bosuil, 25.000 volgende week in Brussel? "Ziet er goed uit voor Antwerp"

Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 5 reacties
1 Antwerp-fan raakte stadion binnen, 19 anderen aangehouden, duizenden op Bosuil, 25.000 volgende week in Brussel? "Ziet er goed uit voor Antwerp"
Foto: © photonews

Antwerp speelde zijn uitwedstrijd in de Europa League tegen AZ Alkmaar in het verre Enschede ... zonder uitsupporters. Volgende week zal het in het Koning Boudewijnstadion anders zijn, maar ondertussen raakte er toch iemand binnen én werden er fans opgepakt.

De supporters van Antwerp waren niet te spreken over het feit dat ze het stadion Enschede niet binnen mochten omwille van veiligheidsoverwegingen, maar de vindingrijkheid was er dan weer wél.

Zo raakte minstens één fan binnen, door gewoon het stadion binnen te lopen in de late namdidag. Dat weet alvast Gazet van Antwerpen te melden. "Ik ben gewoon binnengewandeld, zonder dat er mij iemand tegenhield", aldus Joeri (48).

19 mensen aangehouden

Er werden in totaal ook 19 mensen aangehouden, waarvan 18 Belgen - mogelijk een vijftal met minder goede bedoelingen. Ondertussen gingen vele fans op groot scherm gaan kijken op de Bosuil, waar ze een leuke avond hadden.

Het blijft echter uitkijken naar volgende week, wanneer 25.000 fans worden verwacht in het Koning Boudewijnstadion. "18.000 man in de vorige ronde maakte al heel veel indruk, dan ziet het er met 25.000 man goed uit voor Antwerp. Want met zoveel fans kan je als voetballer nog iets meer", aldus Gilles De Bilde bij Q2.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties