Het fenomeen Mbokani: betrokken bij meer dan 70 procent van de Antwerp-goals, Anderlecht-fans blijven vloeken
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 12 reacties

Dieumerci Mbokani is de meest beslissende speler van Antwerp

Het fenomeen Mbokani: betrokken bij meer dan 70 procent van de Antwerp-goals, Anderlecht-fans blijven vloeken
Foto: © photonews

Het gevloek van de Anderlecht-supporters klonk weer luid gisterenavond. Dieumerci Mbokani had met een nieuwe assist Batubinsika de 0-1 aangeboden tegen AZ. En zeggen dat paars-wit vanavond met Samir Nasri als diepe spits gaat aantreden.

Te oud, te duur, twijfelachtige knie,... Dieumerci Mbokani volstond niet voor Anderlecht, dat intussen drie keer gescoord heeft. De cijfers van Mbokani bij Antwerp? Zes doelpunten en vier assists in zeven wedstrijden, Europa Leauge-kwalificatie inbegrepen.

Op 33-jarige leeftijd is de Congolees niet versleten. Je moet niet van hem verwachten dat hij 10 kilometer per match gaat lopen, hij loopt enkel functioneel. Anderlecht had hem niet kunnen gebruiken om druk te zetten, maar daar heeft Laszlo Bölöni zich intussen ook bij neergelegd. Hij weet dat zijn spits enkel begint te bewegen als hij een kans ruikt.

Bölöni veranderde in functie van Dieu

En die intuïtie kan je niet aanleren. Tegen AZ deed Dieu één sprint van 40 meter. Toen hij zag dat er ruimte lag en dat hij de bal kon krijgen. Drie seconden later had Marco Bizot een wereldsave nodig om de 0-2 te verijdelen.

Bölöni wou Mbokani ook anders laten spelen, maar heeft zijn manier veranderd in functie van zijn scorende spits. Mbokani is de enige die vijf minuten mag blijven lummelen in de middencirkel of tussen de twee centrale verdedigers. Als hij zijn moment ziet, zal hij er staan, dat weet ook zijn Roemeense coach.

Versleten? De cijfers zeggen iets helemaal anders... Antwerp scoorde in totaal al 14 goals. Met zijn 10 beslissende acties heeft Dieu daar dus wel een redelijk groot aandeel in. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties