Azië telt af naar Asian Cup 2004

Azië telt af naar Asian Cup 2004
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Van 17 juli tot en met 7 augustus 2004 vindt in China The Asian Cup plaats. Dit tornooi is in Europa te vergelijken met het EK, dit jaar in Portugal. Begin 2004 start in Tunesië The African Nations Cup, een vergelijkbaar tornooi in Afrika. Organisator China telt de tijd af en heeft alvast z'n logo bekend gemaakt.

Zestien naties zullen erbij zijn en dingen naar de grootste Aziatische eer. Titelverdediger Japan en organisator China zijn automatisch geplaatst. Veertien andere landen moeten de kwalificatie afdwingen via allerlei voorrondes. Zeven deelnemers zijn al bekend.

Koeweit, Saoedi-Arabië, Indonesië, Bahrain, Zuid-Korea, Oman en Irak zijn al bij de gelukkigen. Vooral de kwalificatie van Irak is een grote opsteker voor het land en heel Azië. Na een bloedig conflict met Saddam Hussein in de hoofdrol heeft de natie zich op voetbalgebied al sterk herpakt. Zo sterk zelfs dat enkele sterspelers alvast een contract getekend hebben in de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrain. Bondscoach Stange, een Duitser, is de sleutel achter het succes. Opvallend genoeg werd deze coach nog aangesteld door Uday Hussein, de inmiddels overleden zoon van Saddam Hussein. Hij leidde het nationale elftal met harde hand en stond bekend als een echte beul.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties