Mag Zimbabwe niet naar Africa Cup?

Mag Zimbabwe niet naar Africa Cup?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De wereldvoetbalbond FIFA heeft de voetbalbond van Zimbabwe opgelegd voor 30 november 2003 verkiezingen te houden, ofwel verliest het zijn plaats op The African Nations Cup, begin volgend jaar in Tunesiƫ.

Sinds kort is er een scheurgroep ontstaan binnen de Zimbabwaanse voetbalbond die voor onenigheid zorgt. Voor FIFA is het niet duidelijk welke van de twee groepen regeert over ZIFA (Zimbabwian International Football Association). De geplande verkiezingen op 11 oktober werden afgelast door het Ministerie van Sport in Zimbabwe, ondanks de aanwezigheid van leden van de FIFA en de CAF (Afrikaanse voetbalbond).

Pamire is officieel voorzitter van de ZIFA en wordt bijgevolg door de FIFA voorlopig als enige voorzitter erkend. Maar de situatie is te onduidelijk en daarom verlangt FIFA meer duidelijkheid. Indien de ZIFA er zelf niet uitkomt, zal Zimbabwe niet deelnemen aan The African Nations Cup. In dat geval zal Zambia totaal onverwacht toch nog zijn opwachting maken op het grootste tornooi op Afrikaanse bodem.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties