Nigeria behaalt belangrijke zege

Nigeria heeft vanmiddag een heel belangrijke zege behaald tegen Zuid-Afrika. De Super Eagles wonnen met zware 4-0 cijfers. Hierdoor behoudt Nigeria een kans op de kwartfinales, die plaats was voor de wedstrijd van vandaag heel onzeker door het onverwachte verlies tegen Marokko eerder deze week. Puntenverlies vandaag zou dus fataal geweest zijn.

Zo ver kwam het echter niet. Yobo zette Nigeria al vroeg op voorsprong na een slippertje van keeper Baron. De eerste helft ging gelijk op met kansen aan beide kansen. Na rust gaf scheidsrechter Ali Bujsaim Nigeria een heel betwiste strafschop waardoor Okocha Nigeria op een 2-0 voorsprong kon zetten. Hierdoor was de wedstrijd beslist. Odemwingie (La Louvière) zorgde met twee doelpunten nog voor de overdreven 4-0 eindstand.